آموزش حرفه ای لایت روم با خانه فتوشاپ

تا قبل از رونمایی از لایت روم عکاسان گزینههای کمی برای ادیت عکسهای خود داشتند و سالها فتوشاپ نرم افزار اصلی ویرایش در بازار بود. اما با وجود داشتن ویژگیهای زیاد، معایبی نیز داشت و یادگیری آن مشکل بود. زیرا گزینههایی داشت که اکثر عکاسان از آن استفاده نمیکنند اما بعدها لایت روم به عنوان نرم افزاری مکمل برای فتوشاپ عرضه شد. به همین منظور در این مقاله با آموزش حرفهای لایت روم با خانه فتوشاپ همراه باشید.
در این صفحه میخوانید:
لایت روم چیست؟
اکثر عکاسان نیازی به ویرایشهای سخت در تصاویر خود ندارند. گاهی تنها با تنظیمات نوردهی ساده و مدیریت رنگ میتوانند به هدف خود برسند و دقیقاً اینجاست که آموزش حرفهای لایت روم به کمک آنها میآید.
کاربردهای لایت روم
لایت روم در واقع یک RAW Converter است. وقتی تصاویر را به آن اضافه میکنید، نوع فایل را در بک گراند مدیریت میکند. در صورتیکه در استفاده از نرم افزارهای دیگر، ممکن است مجبور شوید از برنامههای دیگری برای ویرایش و کانورت استفاده کنید. از جمله فرمتهایی که در لایت روم از آنها پشتیبانی میشوند عبارتند از: TIFF ، DNG و JPEG.
ادوبی لایت روم جایی است که اکثر عکاسان تصاویر سفر خود را با آن ویرایش میکنند زیرا دارای رابط کاربری سادهای است و با استفاده از آموزش حرفهای لایت روم میتوانید تصاویر خود را پردازش و سازماندهی کنید و از آن برای چاپ و به اشتراک گذاری با دیگران استفاده کنید. در جدیدترین نسخه آن، لایت روم با سرعت بالایی روی صدها تصویر تمرکز میکند. این برنامه مانند یک کتابخانه عمل میکند و فولدرهای آن براحتی قابل دسترس است. در آموزش حرفهای لایت روم یاد میگیرید که چگونه با یک کلیک ساده یک تصویر را پردازش کنید و سپس از تنظیمات مشابه برای تصاویر دیگر نیز استفاده کنید.
چیزی که لایت روم را خاص می کند ویژگی non-destructive editing آن است. وجود این ویژگی بدین معناست که میتوانید تنظیمات و ادجاستمنت را ریست کنید تا بتوانید دوباره روی عکس اصلی کار کنید. جمع شدن همه این ویژگیها لایت روم را به بهترین نرم افزاری که عکاسان میتوانند از آن استفاده کنند تبدیل کرده است.
لایت روم برای مبتدیان
Lightroom یک ابزار حرفه ای برای عکاسان است. بیشتر تنظیماتی که میخواهید روی یک تصویر اعمال کنید همه در یک پکیج قرار دارند. همچنین مناسب افرادی است که عکسهای زیادی از حیوانات خانگی گرفته تا پروژههای مستند خیابانی میگیرند.
در نگاه اول، شاید رابط کاربری آن کمی پیچیده به نظر برسد زیرا عناصر زیادی در آن وجود دارد، اما در آموزش حرفهای لایت روم میآموزید که استفاده از آن بسیار آسان است. برای مثال یاد میگیرید وقتی در ماژول دولوپ هستید، چطور از پریستها استفاده کنید. به طور کلی این برنامه بسیار شبیه به برنامههای ویرایش تلفن است و بنابراین کار با آن سخت و جالش برانگیز نیست. البته لایت روم تنظیمات بیشتری برای اکسپوژر و ادجاستمنت رنگها وجود دارد. شاید درک و تسلط بر آنها کمی طول بکشد اما در مقایسه با فتوشاپ یادگیری أصول اولیه آن بسیار راحتتر است.
فتوشاپ بهتر است یا لایت روم؟
نباید بین فتوشاپ یا لایت روم یکی را انتخاب کنید. چراکه هر کدام روش متفاوتی برای ویرایش عکسها دارند. بنابراین باید از هرکدام با توجه به قابلیتهای که هریک دارند، استفاده کنید. شما میتوانید از فتوشاپ برای اجرای تکنیکهای پیشرفته ویرایش استفاده کنید. این تکنیکها از cleaning up blemishes گرفته تا حذف پس زمینه در تصاویر را شامل میشود. البته، فتوشاپ میتواند color correction و تنظیمات اکسپوژر را نیز انجام دهد. اما استفاده از آن راحت نیست، زیرا پارامترهای زیادی برای بررسی وجود دارد.
اگر میخواهید فیلترها را اضافه کنید، اکسپوژر را تغیر دهید و رنگ را تنظیم کنید، در آموزش حرفهای لایت روم خواهید دید که به جای دسترسی جداگانه به ابزارهای مختلف، میتوانید همگی آنها را در یک ماژول پیدا کنید. در بیشتر موارد توصیه میشود از فتوشاپ برای ویرایشهای پیچیده استفاده کنید و سپس در اتمام کار فایل را در لایت روم باز کنید و تمام تنظیملت Exposure correction را در آنجا انجام دهید.
دوره آموزش حرفهای لایت روم
در دوره آموزش لایت روم از خانه فتوشاپ به شما میآموزیم چگونه به صورت اصولی و جامع تصاویری را که عکاسی میکنید به نحوی چشمگیر به عکسی به یاد ماندنی و دیدنی که عکاسان حرفه ای ثبت میکنند تبدیل کنید. از جمله سرفصلهایی که در این دوره به شما آموزش داده میشود عبارتند از:
۱. در ابتدای فصل یاد میگیرید که لایت روم چیست و رابط کاربری آن چگونه کار میکند. سپس نحوه وارد کردن عکسها،ایجاد کاتالوگ و وارد کردن عکس از یک پوشه، وارد کردن عکس از یک دوربین یا کارت رسانه و تغییر نام فایل و استفاده از یک کپی رایت را میآموزید.
۲. در بخش دوم مدرس به شما میاموزد که کاتالوگ چیست و چرا مهم است؟ همچنین نحوه مشاهده تصاویر خود در ماژول کتابخانه، تغییر نام پوشه ها و عکس ها، مشاهده فایل های ویدئویی، ارزیابی و سازماندهی عکس ها، فیلتر کردن و پیدا کردن عکس ها، و گروه بندی عکس ها در مجموعه ها به طور کامل بررسی میشود.
۳. در قسمت سوم از این آموزش نیز کار با متادیتا، افزودن کلمات کلیدی و فیلتر کردن براساس آنها، ایجاد و استفاده از مجموعه کلمات کلیدی، باز کردن تصاویر در فتوشاپ و نحوه ویرایش یک عکس JPEG در فتوشاپ، ویرایش یک فایل RAW در فتوشاپ و اکسپورت عکسها میاموزید و میتوانیذ از طریق پروژههایی که در اختیارتان قرار داده میشود روی آنها تسلط پیدا کنید. و در آخر با یادگیری استفاده از ابزارهای رتوش و استفاده از ادغام عکس برای ترکیب تصاویر میتوانید یک پروژه کتاب را ایجاد کنید.

در نهایت ممنون که با ما تا پایان این مطلب همراه بودید و امیدواریم که با شرکت در این دوره بتوانید از این پس عکسهای زیبا و حرفهای را ثبت کنید.
درباره پریسا فرزانفر
از وقتی یادم میاد همیشه بخشی از وجودم به سمت هنر کشیده میشد. نقاشی اتفاق قشنگیه که تجربش کردم و حالا هم سعی دارم دنیایی از هنر گرافیک رو با شما سهیم بشم.
نوشته های بیشتر از پریسا فرزانفر
دیدگاهتان را بنویسید