انواع طراحی دیجیتال و کاربرد هر کدام

طراحی دیجیتال یک زیر مجموعۀ مهم و بسیار جذاب از دنیای طراحی است. (اگر میخواهید با مفهوم طراحی دیجیتال بیشتر آشنا شوید، میتوانید روی این لینک کلیک کنید و در مورد آن بخوانید). خود طراحی دیجیتال به زیر مجموعههای زیادی تقسیم میشود. هر کدام از این زیر مجموعهها کاربرد و رابط دیجیتالی مخصوص خود را دارند. اگر میخواهید هر یک از انواع طراحی دیجیتال را بشناسید تا بدانید کدام یک برای شما مناسبتر است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
۱/ طراحی وب؛ از محبوبترین انواع طراحی دیجیتال
میتوان گفت طراحی وب محبوبترین زیر مجموعۀ طراحی دیجیتال است. همانطور که میدانید این روزها داشتن یک وبسایت به اندازۀ داشتن یک لوگو برای کسب و کارها متداول و ضروری است. وبسایتها نقش یک مرجع را بازی میکنند که یک موضوع یا خدمات را معرفی میکنند و شامل بخشها و صفحات مختلف هستند. چگونگی طراحی این صفحات، میتواند یک مخاطب را جذب و یا دفع کند.

۲/ طراحی لندینگپیج
تمرکز طراحی لندینگپیج (یا همان صفحۀ فرود) روی بازاریابی است. وبسایتِ یک کسب و کار، به عنوان یک کانال مرکزی، تمام مفاهیم و اطلاعات مربوط به آن کسب و کار را به مخاطب منتقل میکند. اما یک لندینگپیج در همان وبسایت، یک صفحۀ منفرد است که فقط به یک محصول، خدمات یا مثلاً یک فروش فوقالعادۀ خاص اشاره میکند و هدف از طراحی آن هم فقط معرفی همان یک موضوع است.
در خیلی از کسب و کارها، طراحی وبسایت به عهدۀ یک طراح است و طراحی لندینگپیج به عهدۀ یک طراح دیگر. در این صورت این طراحان باید مطمئن شوند که انسجام طراحی صفحات مختلف وبسایت و لندینگپیج حفظ شده باشد.
۳/ طراحی اپلیکیشن
طراحی اپلیکیشن شباهت زیادی با طراحی صفحات وب دارد. اما از آنجایی که اپلیکیشن کاربرد متفاوت و مخصوص به خود را دارد، طراحی آن باید منحصر به کاربردش باشد. کاربرد اپلیکیشنها میتواند خرید اینترنتی، زمانبندی کارها، پیامرسانی و گفت و گو، پخش موزیک و … باشد. در واقع اپلیکیشنها یک ابزار دیجیتالی برای کاربر محسوب میشوند. اگر چه اپلیکیشنها اصولاً روی موبایل اجرا میشوند، اما بعضی از اَپها روی دسکتاپ هم اجرا میشوند. بنابراین در طراحی برای اپلیکیشنها باید به این موارد توجه داشت و طراحی بخشهای مختلف آن را با رویکرد درست انجام داد.
۴/ طراحی آیکون اپلیکیشن
آیکون اپلیکشن، همان چیزی است که کاربر برای راهاندازی اپلیکشن آن را انتخاب میکند (مثل آیکون برنامۀ تلگرام که یک موشک کاغذی است). این آیکون هم نقش تبلیغات را برای یک اَپ دارد (در برنامههایی مثل App store یا بازار) و هم بخشی از فرآیند برندینگ است. اگر چه طراحی این آیکونها هم بخشی از طراحی خود اَپلیکشن است، اما اهمیت این آیکون در جذب مخاطب به اندازهای است که خیلی اوقات طراحی آن به یک طراح دیگر (مثلاً یک طراح لوگو) سپرده میشود.
۵/ طراحی اینفوگرافیک
اینفوگرافیک به معنی توضیح یک سری اطلاعات از طریق طراحی گرافیک است. اینفوگرافیکها میتوانند هم چاپی و هم دیجیتالی باشند. اما فقط اینفوگرافیک دیجیتالی زیر شاخۀ طراحی دیجیتال است. در طراحی اینفوگرافیک، از یک سری انیمیشن یا موشنگرافیک استفاده میشود تا اطلاعات خاصی در قالب یک داستان به مخاطب منتقل شوند.
اینفوگرافیک میتواند کمک زیادی برای برندها باشد. چرا که یک روش فوقالعاده برای توضیح در مورد یک محصول یا خدمات است.
۶/ طراحی ایمیل
همانطور که میدانید، خیلی از کسب و کارها برای فرستادن خبرنامهها و تبلیغات خود به مخاطب از ایمیل استفاده میکنند. طراحی ایمیل که یکی از انواع طراحی دیجیتال است، به معنی طراحی محتوای این ایمیلها به صورت منسجم و تأثیرگذار است. باید در محتوای ایمیلها از عناصر بصری جذاب استفاده کرد، تا مخاطب تا انتهای ایمیل را بخواند.
۷/ طراحی بنر تبلیغاتی
حتماً بارها دیدهاید که وقتی وارد یک سایت میشوید، تبلیغات دیگری هم در آن وبسایت هست که معرفی یک کسب و کار دیگر است. در واقع یک کسب و کار به آن وبسایت مبلغی را پرداخت میکند تا تبلیغاتش در آن صفحه نمایش داده شود. کارکرد این نوع تبلیغات مثل همان بنرهای تبلیغاتی است که در خیابانها میبینید.
هدف این بنرهای تبلیغاتی دیجیتالی، آگاه کردن مخاطب از یک برند است. این بنرها به صفحههای دیگری لینک میشوند که اگر مخاطب روی آنها کلیک کند و وارد آن صفحهها شود، میتواند اطلاعات بیشتری را در مورد آن کسب و کار ببیند. طراحی این بنرها باید طوری باشد که توجه مخاطب را جلب کند. به همین دلیل هم چگونگی طراحی آن حائز اهمیت است.
۸/ طراحی صفحههای سوشالمدیا
سوشالمدیا یا همان رسانههای اجتماعی (از رسانهای مثل توییتر گرفته تا وبلاگها) بستر ایدهآلی برای تبلیغ یک کسب و کار است. شاید تا به حال به تصاویر و محتوایی که یک برند در صفحۀ اجتماعی خود استفاده میکند، توجه کرده باشید. در چنین محتواهایی بیشتر از عکسهای عکاسی شده و تصویرسازی استفاده میشود. این عکسها و تصویرها باید همگی مرتبط با آن برند باشند و نشانههای هم از آن برند (مثل لوگو) در آنها دیده شود.
۹/ کتابهای الکترونیکی
طراحی کتابهای الکترونیکی هم یکی از انواع طراحی دیجیتال است. خیلی از برندها از بستر کتابهای الکترونیکی (که به آنها E-book هم میگویند) استفاده میکنند و توضیحات و تبلیغات برند خود را در قالب یک کتابچۀ الکترونیکی در اختیار مخاطب میگذارند. این کتابچهها هم مثل کتابهای کاغذی، شامل جلد، تصاویر داخلی و نحوۀ نوشتار است که تصمیمگیری در مورد آنها به یک طراح سپرده میشود.
۱۰/ طراحی قالبهای پاورپوینت
قالبهای پاورپوینت، الگوهایی هستند که شرکتها و برندها برای ارائههایی که میخواهند به کارمندان یا مشتریان خود بدهند، از آنها استفاده میکنند (ارائههایی مثل توضیح برنامههای تجاری آینده، به روزرسانیهای داخلی شرکت و … ). این قالبها طوری طراحی میشوند که هماهنگ با آن برند باشند (مثلاً با تم رنگی مخصوص برند، طرحهایی که در تبلیغات آن برند استفاده میشود و … ).
۱۱/ طراحی سهبعدی
یکی از بهترین انواع طراحی دیجیتال، طراحی سهبعدی است. طرحهای سهبعدی، طرحهایی دیجیتالی هستند که بسیار به واقعیت نزدیکاند. از این تصاویر برای سرگرمی هم استفاده میشود (مثل بازیهای ویدئویی و انیمیشنها). اما برندها هم میتوانند از طرحهای سه بعدی برای معرفی محصول خود (مثلاً ساخت یک ماکت دیجیتالی از پروژههای ساختمانی) استفاده کنند.
امیدواریم با مرور این مطلب به خوبی با انواع طراحی دیجیتال آشنا شده باشید. اگر سؤال یا پیشنهادی دارید میتوانید در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید