بهترین برنامه های جایگزین فتوشاپ

فتوشاپ یک برنامۀ محبوب برای ادیت تصاویر است که چه حرفهای باشید و چه تازهکار، ویژگیهای قدرتمندی را ارائه میدهد که میتواند نیاز شما را برآورده کند. اما گاهی ممکن است به دلایل مختلف به دنبال برنامههای جایگزین فتوشاپ باشید. البته این این نکته را فراموش نکنید که هیچ یک از برنامههای جایگزین فتوشاپ به اندازۀ خود فتوشاپ قدرتمند نیستند! بنابراین تأکید ما همواره بر این است که خود را از این برنامۀ طلایی محروم نکنید (اگر احساس میکنید با کار با فتوشاپ راحت نیستید، میتوانید از دورۀ آموزشی جامع خانۀ فتوشاپ استفاده کنید تا کار با این برنامه برایتان راحت و روان شود). اما در هر صورت آشنایی با برنامههای جایگزین فتوشاپ خالی از لطف نیست و ممکن است روزی به کمکتان بیاید. بنابراین این بار در خانۀ فتوشاپ میخواهیم ۶ برنامۀ جایگزین فتوشاپ را به شما معرفی کنیم. همراه ما باشید.
۱/ Affinity Photo؛ بهترین گزینه بین برنامههای جایگزین فتوشاپ
بدون شک Affinity Photo بهترین گزینه در لیست برنامههای جایگزین فتوشاپ است. در این برنامه میتوانید با استفاده از ابزار brush شکلهای دلخواه خود را ایجاد کنید، فایلهای PSD را وارد برنامه کنید و یا با این فرمت خروجی بگیرید، با لایهها کار کنید و … . این ویژگیها میتواند یک کاربر حرفهای را هم راضی نگه دارد! البته اگر تازهکار هم هستید، باید بدانید که کار با Affinity Photo نسبتاً راحت است و گزینههای مختلف به راحتی در دسترس هستند و طوری طراحی شدهاند که تجربۀ کاربری خوبی را ارائه میدهند. پس احتمالا با چند بار استفاده از این برنامه، دستتان برای استفاده از آن راه میافتد.
۲/ Gimp
Gimp یکی دیگر از برنامههای جایگزین فتوشاپ است که منبع باز است. اما محیط کاربری این برنامه ممکن است برای به خصوص برای تازهکارها کاربرپسند نباشد. رابط کاربری این برنامه سخت نیست، اما ممکن است یادگیری آن کمی خستهکننده به نظر برسد. اما از طرفی قابلیتهای این برنامه هم زیاد و متنوعاند و میتوانند نیازهای شما را حتی درسطح حرفهای برطرف کنند.
۳/ Paint.NET
برنامۀ Paint.NET شاید بهترین گزینه در لیست برنامههای جایگزین فتوشاپ نباشد، اما کارهای اساسی ادیت تصاویر مثل افزودن لایهها، افزودن متنها، تغییر اندازۀ تصاویر و … را میتوان با این برنامه انجام داد. ضمناً این برنامه فقط با سیستم عامل ویندوز هماهنگ است. به طور کلی Paint.NET برای ادیت سریع تصاویر گزینۀ مناسبی است.
۴/ Pixlr
Pixlr یک ادیتور تصویر مبتنی بر وب است که میتواند یک سری از قابلیتها را در مرورگرتان در اختیار شما قرار دارد. برای کار با این ابزار میتوانید از بین ۲ نسخۀ X و E این ابزار انتخاب کنید .با نسخۀ X از امکانات اولیۀ ادیت تصاویر بهرهمند میشوید و با نسخۀ E یک ویرایشگر پیشرفته را خواهید داشت. البته برای استفاده از این برنامه اگر برای اشتراک آن هزینه پرداخت نکنید، امکانات محدودتری در دسترستان است و تبلیغات مختلفی را در حین کار با آن میبینید. ضمناً در زمانی که این مطلب را مینویسیم، قرار بر این است که در آیندهای نزدیک برنامههای تحت ویندوز و سیستم عامل مَک از همین ابزار ارائه شود.
۵/ Canva
Canva جایگزین چندان قدرتمندی برای فتوشاپ نیست؛ اما میتواند قابلیتهای ابتدایی را به کاربران ارائه دهد. در واقع اگر کارهای شما شامل مدیریت لایهها، ساخت پوستر، ساخت اینفوگرافیک و موارد این چنینی باشد، Canva میتواند انتخاب خوبی برایتان باشد. Canva نیز تحت وب است و برای شروع رایگان است. اما اگر بخواهید تمامی آیکونها، بکگراندها، اشکال و … را در این ابزار در اختیار داشته باشید، باید اشتراک این ابزار را بخرید.
۶/ PicMonkey
PicMonkey آخرین گزینۀ ما در لیست برنامههای جایگزین فتوشاپ است که مثل Canva تحت وب است و کار با آن راحت است. لازم به ذکر است که برای استفادۀ رایگان از این ابزار میتوانید از یک نسخۀ آزمایشی استفاده کنید؛ اما در این ابزار هم برای کارهای حرفهایتر و استفاده از همۀ قابلیتها، باید اشتراک آن را تهیه کنید.

در نهایت لازم به ذکر است که بین برنامههای جایگزین فتوشاپ که در این لیست معرفی کردیم، Affinity Photo میتواند بهترین گزینه برای حرفهایها باشد و Canva نیز به دلیل این که راحتترین رابط کاربری را دارد، برای تازهکاران گزینۀ بهتری است.
اما با وجود گزینههایی که در این لیست معرفی کردیم، باز هم یادآوری میکنیم که اگر دلیلی برای عدم استفاده از خود برنامۀ فتوشاپ ندارید، بهتر است برنامهای را جایگزین این برنامۀ قدرتمند نکنید و به سراغ خود فتوشاپ بروید. چراکه فتوشاپ در کنار امکانات و قابلیتهای بینظیری که دارد، محیط کاربری کاملاً روان و راحتی دارد. اگر هنوز با کار با فتوشاپ راحت نیستید، پیشنهاد ما این است که کمی برای یادگیری آن وقت صرف کنید؛ در این صورت مطمئن باشید فتوشاپ تبدیل به یکی از ابزارهای همیشگیتان میشود. اگر مایلید بیشتر با فتوشاپ آشنا شوید، میتوانید از آموزشهای متنوع فتوشاپ ما در خانۀ فتوشاپ دیدن کنید و یا اگر مایلید کار با این برنامه را از پایه شروع کنید و تبدیل به یک حرفهای شوید، میتوانید از دوره سیر تا پیاز فتوشاپ ما دیدن نمایید. از همراهیتان سپاسگزاریم.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید