راهنمای تبدیل EPS به PSD

فرمتهای EPS و PSD جزو شناختهشدهترین و قدیمیترین فرمتها برای فایلهای تصویری هستند. گاهی به دلایل مختلف لازم است که فرمت یک فایل را از EPS به PSD تبدیل کنیم. گر مایلید با این فرمتها و نحوۀ تبدیل EPS به PSD بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مطلب از خانۀ فتوشاپ ما را همراهی کنید. در این مطلب ابتدا در مورد ماهیت فرمتهای EPS و PSD صحبت میکنیم و بعد دو روش برای تبدیل EPS به PSD را معرفی میکنیم و در انتها نیز به دلایل لازم برای تبدیل EPS به PSD اشاره میکنیم.
در این صفحه میخوانید:
فرمت EPS چیست؟
EPS مخفف Encapsulated Postscript است. EPS به طور کلی یکی از فرمتها برای انتقال فایلهای تصویری بین برنامههای گرافیکی وکتور (برداری) و بیتمپ (پیکسلی یا رستر) است. بنابراین این فرمت معمولاً برای انتقال و تغییر یک فایل استفاده میشود. این فرمت بر پایۀ وکتور است و حاوی متن نیز هست؛ متنهای موجود در فایل EPS توضیحات اطلاعات مربوط به محتوای فایل است.
فرمت EPS در سیستمعاملهای Winows و Mac قابل دسترسی است و در کل به عنوان یک فرمت سازگار شناخته میشود. روشهای مختلفی برای باز کردن فایل EPS وجود دارد و حتی برنامههای شخص ثالث زیادی برای باز کردن این فرمت ارائه شدهاند. اما یکی از محبوبترین روشها، باز کردن فایلی با این فرمت در Adobe Reader است.

فرمت PSD چیست؟
PSD مخفف عبارت Photoshop Document است و فرمتی است که مختص برنامۀ فتوشاپ است و فتوشاپ آن را میسازد. همانطور که میدانید، فتوشاپ برنامهای است که به صورت لایهای روی تصاویر کار میکند. بنابراین امتیاز فرمت PSD این است که بسیار قابل ویرایش است.
راحتترین راه خواندن فایلهای PSD همان برنامۀ فتوشاپ است. البته گزینههای دیگری نیز برای باز کردن این فرمت وجود دارد. در کل برنامههایی که قابلیت باز کردن تصاویر با فرمتهای مختلف را دارند، فرمت PSD را نیز میتوانند باز کنند.

روشهای تبدیل EPS به PSD
اول از همه باید اشاره کنیم که نمیتوان یک فایل EPS را در فتوشاپ باز کرد و از آن با فرمت PSD خروجی گرفت. چرا که ادیت یک فایل EPS در فتوشاپ امکانپذیر نیست و فتوشاپ یک فایل EPS را به عنوان فایل PSD ذخیره نمیکند. اما خوشبختانه برنامههایی برای تبدیل EPS به PSD وجود دارند. اما اول باید در نظر بگیرید که به چه نوع مبدلی نیاز دارید؛ یعنی مبدل مبتنی بر مرورگر یا مبتنی بر سیستم؟ در صورتی که فضای هارد دیسک محدود، دسترسی به اینترنت پرسرعت و فقط چند فایل برای تبدیل EPS به PSD دارید، مبدل مبتنی بر مرورگر میتواند انتخاب خوبی باشد. پیشنهاد ما برای مبدل مبتنی بر مرورگر برای تبدیل EPS به PSD که کار با آن راحت است و سرعت دانلود خوبی هم دارد، وبسایت Convertio است.
اما شاید شما جزو افرادی هستید که ترجیح میدهید از یک مبدل تحت سیستم که روی رایانهتان نصب باشد، استفاده کنید. مبدل مبتنی بر سیستم برای افرادی که فضای کافی در هارد دیسک دارند، محدودیت دسترسی به اینترنت دارند و تعداد فایلهای زیادی برای تبدیل EPS به PSD دارند، انتخاب بهتری است. پیشنهاد ما برای مبدل تحت سیستم نیز برنامۀ ReaConverter است که عملکرد بسیار خوبی در این زمینه دارد.
دلایل تبدیل EPS به PSD
اما بیایید ببینیم اصلاً چرا گاهی لازم است که فرمت EPS را به PSD تبدیل کنیم؟ میتوان گفت EPS تقریباً یک فرمت منسوخشده و قدیمی است که در حال حاضر کمتر توسط کاربران حرفهای و شرکتهای آیندهنگر استفاده میشود. اگر چه فرمت EPS در واقع قابل تنظیم و شخصیسازی است، اما واقعیت این این که میزان دسترسی و تنظیمی که خیلی از فرمتهای فایلهای تصویری دارند را ندارد!
علاوه بر این، فتوشاپ یک برنامۀ بسیار محبوب و پراستفاده است. بنابراین از آنجایی که PSD فرمت مختص فتوشاپ است، تبدیل EPS به PSD ارزش و استفادۀ زیادی دارد. از طرفی به همین دلیل، برای مثال در شرکتها و گروههای بزرگ، بهتر است فایلهای تصویری مد نظر را در فرمت PSD نگه دارید تا EPS . چرا که فرمت PSD هم در فتوشاپ و هم در خیلی از برنامههای دیگر به راحتی قابل خواندن و ویرایش است و این میتواند کار را برای اعضای تیم راحتتر کند.
با این همه فرمت EPS هم ویژگیهای جالبی دارد که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. بنابراین در هر صورت، باید بنا به شرایط و کارهایی که قرار است روی فایل مد نظر انجام دهید و محیطی که قرار است در آن فایل را ادیت کنید، فرمت لازم را انتخاب کنید. حالا که با تبدیل EPS به PSD آشنا هستید، هر زمان که لازم به تغییر فرمت باشد، میتوانید این کار را به راحتی انجام دهید. همچنین میتوانید دربارۀ نحوۀ استفاده از وکتور در فتوشاپ هم در خانۀ فتوشاپ بخوانید.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیریمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه طراح پروداکتیوتری باشیم؟ مدیریت پروژه برای طراحان
طراحی کاراکتر وکتور از صفر تا صد
۱۰ قانون طلایی طراحی لوگو
معنای رنگ ها در فرهنگ های مختلف و کاربرد آنها در گرافیک
ترکیب تصاویر دیجیتال؛ ساخت جهانهای بصری موازی
اصلاح تار بودن تصاویر ناشی از لرزش در هنگام عکاسی
دوره های آموزشی مرتبط
آموزش فتوشاپ برای طراحی مُد
آموزش طراحی پوستر فتومونتاژ تبلیغاتی
آموزش ادیت روسی
آموزش تصویرسازی کتاب داستان کودکان
آموزش اصولی فتوشاپ مقدماتی تا پیشرفته
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
آموزش خیلی خوبی بود ممنون از وبسایت خانه فتوشاپ
با سلام
کاربر گرامی ممنون از حمایت شما…;))