۶ نکته برای گرفتن رندر سریع افترافکت

آیا روند کند رندر گرفتن در افترافکت شما را نیز با مشکل روبرو کرده است؟ اگر به دنبال پیشنهاداتی در مورد نحوه رندر سریع افترافکت بدون سرمایهگذاری در سخت افزارهای گران قیمت هستید، این مقاله از مجله خانه فتوشاپ را از دست ندهید.
در این صفحه میخوانید:
نرم افزار افترافکت
افترافکت یک برنامه ویرایش ویدئو است که توسط شرکت ادوبی ارائه میشود و در بین آرتیستهای VFX، ادیتورهای ویدیویی و متخصصان post production در سراسر جهان محبوب است. این نرم افزار کاربران را قادر میسازد انیمیشن ها و موشن گرافیک را با کیفیت بالا ایجاد کنند و در پلتفرمهایی مانند فیلم، تلویزیون و یا وب از آن استفاده کنند. یکی از بزرگترین مزایای این نرم افزار این است که به هنرمندان اجازه می دهد چند کلیپ بصری و صوتی را در همان پروژه قرار دهند و مجموعه وسیعی از ابزارها را برای کامپوزیشن المان های مختلف و ایجاد یک محصول نهایی فراهم می کند.
نقاط ضعف افترافکت
افترافکت با وجود تمام قابلیت های پیشرفته خود، یک نقطه ضعف قابل توجه دارد و آن هم زمان طولانی برای رندر گرفتن است. برای افرادی که ممکن است تازه وارد باشند، باید بگوییم که رندر فرآیندی است که در آن، برنامه، پروژه ویدیویی یا انیمیشن شما را برای انتشار و مشاهده آماده می کند. کسانی که در صنعت VFX فعالیت دارند کاملاً با زمانبر بودن رندر آشنایی دارند. موتور رندر در افترافکت به شدت به واحد پردازش مرکزی رایانه شما (CPU)، حتی بیشتر از کارت گرافیک (GPU) بستگی دارد. با این حال، کارت گرافیک نیز در مورد زمان رندر بی تاثیر نیست، زیرا در این برنامه افکتهای خاصی وجود دارد که از GPU در روند رندر استفاده می کنند. یکی دیگر از عواملی که در زمان رندر گرفتن به کار می رود، Random-access memory یا (RAM) موجود در رایانه است، زیرا فرآیند رندر حافظه زیادی را نیز اشغال می کند.
در حالت ایده آل، شما می توانید افترافکت را بر روی رایانه ای با پردازنده چند هستهای قدرتمند، (حداقل ۱۶ گیگابایت RAM) و همچنین GPU سازگار با CUDA یا OpenCL اجرا کنید تا بتوانید به رندر سریع افترافکت دسترسی پیدا کنید. از دیگر نکاتی که می توانید برای کاهش زمان رندر استفاده کنید عبارتند از:
نکته شماره ۱: Multiprocessing را فعال کنید
همانطور که از نامش پیداست، ویژگی multiprocessing برای زمانی است که افترافکت از چندین هسته در CPU استفاده می کند تا از چندین فریم به طور همزمان رندر بگیرد. اگر پردازنده شما بیش از یک هسته دارد، می توانید این ویژگی را روشن کنید تا رندر سریع افترافکت را تجربه کنید. بنابراین بررسی کنید که آیا این گزینه فعال است یا خیر. و در صورت خاموش بودن، با روشن کردن آن، کاهش قابل توجهی در زمان رندر مشاهده خواهید کرد.
برای روشن کردن ویژگی multiprocessing، مسیر Preferences> Memory & Multiprocessing را دنبال کنید. پس از آن، روی کادر تأییدی که کنار کزینه “Render Multiple Frames Simultaneously” در صفحه وجود دارد کلیک کرده و تنظیمات مورد نیاز خود را فراموش نکنید.
نکته شماره ۲: Ray-Traced 3D را غیرفعال کنید
ویژگی Ray Traced 3D در افترافکت به شما امکان می دهد مدلهای سه بعدی را مستقیماً در نرم افزار افترافکت تولید کنید. با این حال، به طور کلی، در پروژه های روزانه استفاده زیادی ندارد. محاسبه همه نورها (light) و سایه ها (shadow) برای رایانه شما فرایند سختی محسوب میشود. بنابراین، اگر گزینه Ray-Traced را خاموش کنید، مطمئناً با رندر سریع افترافکت زمان کوتاهتری را تجربه خواهید کرد. همچنین با بررسی اینکه Classic 3D به جای Ray Traced 3D از تنظیمات composition انتخاب شده است، می توانید سرعت رندر را دو برابر کنید.
نکته شماره ۳: استفاده بهینه از RAM
از RAM می توان برای نوشتن و خواندن دیتاها با سرعتی بسیار بالاتر از هارد دیسک ها و درایوها استفاده کرد. علاوه بر این، Optimize RAM در سیستم یکی از آسانترین و در دسترس ترین آپدیتها برای تقویت سیستم است. ارائه راه حل های بسیار مقرون به صرفه برای هر دو سیستم لپ تاپ و دسک تاپ، و آپدیت کردن RAM به سطح دانش بالایی نیاز ندارد. هرچه در چنین برنامه هایی RAM بیشتری داشته باشید، عملکرد بالاتری نیز خواهید داشت. این روش باعث روند سریع رندر در افترافکت نیز می شود. بنابراین، اگر مدت زمان رندرگیری زیاد است، حافظه RAM را بررسی کنید و آن را ارتقا دهید.
برای انجام این کار در افترافکت، به تنظیمات RAM در بخش Preferences> Memory نگاهی بیندازید. می توانید RAM اختصاص داده شده برای برنامه های دیگر را optimize کنید، اما مطمئن شوید که برای اجرای فرآیندهای backend فضای کمی برای سیستم خود در نظر گرفته اید. شرکت ادوبی برای اجرای افترافکت حداقل ۴ گیگابایت رم توصیه می کند، اما شما میتوانید بیش از ۳۲ گیگابایت RAM به آن اختصاص دهید.
نکته شماره ۴: برای سرعت بخشیدن به اکسپورت، از Media Encoder استفاده کنید.
Media Encoder نرم افزاری است که با محصولات Adobe Creative Cloud مانند افترافکت و پریمیر پرو ارائه می شود تا روند رندر پروژه های ویدیویی و VFX را آسان کند.
برای این کار به راحتی می توانید پروژه خود را از افترافکت به Adobe Media Encoder اکسپورت کنید و روند اکسپورت پروژه خود را از آنجا شروع کنید. Media Encoder عملکرد رندرگیری را افزایش می دهد و زمان آن را کاهش می دهد.
نکته شماره ۵: کامپوزیشن را پاک کنید ( clean up)
لایه های زیادی در کامپوزیشن پروژه شما وجود دارد که تا به حال آنها را ندیده اید و استفاده نکرده اید. این لایه ها به طور واضحی بر زمان رندرگیری تأثیر می گذارند. بنابراین برای رندر سریع افترافکت، لایه هایی از پروژه خود را که قبل از ارسال کامپوزیشن خود به queue ارائه نخواهید داد، حذف کنید یا لایه های خود را به فضایی دقیق محدود کنید تا در کامپوزیشن، پروژه شما با ویژگی Trim در افترافکت استفاده شود. به این ترتیب زمان رندر به طور قابل توجهی کمتر می شود.
نکته شماره ۶: رندر GPU را با شتاب CUDA فعال کنید
رندر گرفتن از پروژه به جای CPU با GPU باعث رندر سریع افترافکت می شود. با فعال کردن گزینه Mercury GPU Acceleration (CUDA) از تنظیمات پروژه، مدت زمان اکسپورت نیز به طور قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
نتیجه گیری
در این مقاله ۶ تا از مهمترین نکاتی را که میتوانید با آنها رندر سریع افترافکت را تجربه کنید بررسی کردیم و امیدواریم که با بهره گیری از این مطلب برای رندرگیری، دیگر با مشکل مواجه نشوید. همچنین پیشنهاد می کنیم اگر برای ورود به بازار کار به یادگیری مباحثی چون میکس و مونتاژ، و جلوه های ویژه نیاز دارید در دوره های آموزش جامع افترافکت که از تیم خانه فتوشاپ برای شما عزیزان ازائه شده است، شرکت کنید و از این پس حرفه ای عمل کنید.

درباره پریسا فرزانفر
از وقتی یادم میاد همیشه بخشی از وجودم به سمت هنر کشیده میشد. نقاشی اتفاق قشنگیه که تجربش کردم و حالا هم سعی دارم دنیایی از هنر گرافیک رو با شما سهیم بشم.
نوشته های بیشتر از پریسا فرزانفرمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه طراح پروداکتیوتری باشیم؟ مدیریت پروژه برای طراحان
کار با کدک ها در پریمیر
طراحی کاراکتر وکتور از صفر تا صد
۱۰ قانون طلایی طراحی لوگو
معنای رنگ ها در فرهنگ های مختلف و کاربرد آنها در گرافیک
ترکیب تصاویر دیجیتال؛ ساخت جهانهای بصری موازی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دوست عزیز.قسمت مولتی پروسسر، مدت ها ست در نسخه هایی که در ۵ سال اخیر افترافکت، حذف شده.اما در توصیه هاتون هنوز موجوده
با سلام
کاربر گرامی حرف شما کاملا صحیح هست ولی با توجه به طیف گسترده ای از کاربران با استفاده از نسخه های متنوع از این نرم افزار لازم داتستیم نکته های مورد نیاز کاربرانی که از نسخه های قدیمیتر استفاده میکنند هم لحاظ کنیم.
با تشکر از دقت نظر شما