انتخاب نحوه استفاده از رنگ در عکاسی

در این مقاله، قصد داریم یک روش ساده را آموزش دهیم، که برای انتخاب نحوه استفاده از رنگ در عکاسی روش مناسبی است. ما در عکس برداری، استادانی زیادی داریم که هر کدام سبک مخصوص به خود را دارند. مانند سباستیو سالگادو (Sebastião Salgado)، کسی که همراه به طور سیاه و سفید عکس برداری می کند، یا استیو مک کوری (Steve McCurry)، کسی که فقط عکس های رنگی می گیرد و در عکاسی رنگی شناخته شده است و جیمی نلسون (Jimmy Nelson)، که با رنگ های خاموش عکس برداری می کند.
عکسبرداری به صورت رنگی، سیاه و سفید یا هر رنگی بین این دو حالت، جذابیت خاص خود را دارد، پس چرا ما بسته به نیاز خود از ترکیبی از همه این ها استفاده نکنیم؟
می توانید فقط به صورت رنگی عکس برداری کنید و در صورت لزوم با استفاده از نرم افزار لایت روم (Lightroom)، عکس های خود را به صورت سیاه و سفید و یا رنگ های خاموش تبدیل کنید. در عکس برداری با رنگ، و سپس تبدیل آن به سیاه و سفید در زمان پردازش، در مقابل عکس برداری در حالت سیاه و سفید / تک رنگ از طریق دوربین، مزایایی وجود دارد. در عین حال، انجام عکس برداری سیاه و سفید با دوربین نیز دارای مزایای خاص می باشد.
در این مقاله قصد داریم تمرکز خود را بر روی عکس برداری با رنگ، و سپس تبدیل آن به سیاه و سفید در مرحله پردازش بگذاریم.
در این صفحه میخوانید:
نکاتی درباره انتخاب نحوه استفاده از رنگ در عکاسی
بعضی از عکاسان از تکنیک های درجه بندی رنگ برای ایجاد ظاهری خاموش و سینمایی در عکس های خود استفاده می کنند، اما اگر نمی خواهید روند تغییر رنگ های خاص را طی کنید، کاهش اشباع رنگ نیز می تواند به خوبی این عمل را انجام دهد و نتیجه مطلوبی داشته باشد.
در زیر ۳ سوال مشخص وجود دارد، که هنگام تصمیم گیری در مورد حفظ کامل رنگ تصویر، تنظیم آن بر روی رنگ خاموش، و یا تبدیل آن به سیاه و سفید، می توانید از خودتان بپرسید:
- رنگ حاوی اطلاعات مربوط به داستان است.
- رنگ جداسازی عناصر را ایجاد می کند.
- رنگ باعث ایجاد حواس پرتی یا ناهماهنگی می شود.
آنچه در این مقاله می خوانیم:
- اگر A = YES، تصویر را کاملاً رنگی نگه دارید.
- اگر B = YES باشد، تصویر را کاملاً رنگی نگه دارید.
- اگر A = NO و B = NO باشد، تصویر را به سیاه و سفید تبدیل کنید.
- اگر C = YES است، تصویر را به رنگهای خاموش تبدیل کنید.
-
اگر A = YES، تصویر را کاملاً رنگی نگه دارید.
مثال شماره ۱:

در عکس بالا، ما می توانستیم عکس را به سیاه و سفید تبدیل کنیم، اما این پیام متفاوتی به بیننده می دهد. لباس صورتی این راهبه ها در میانمار یک نوع لباس در کل دنیای بودا است. در این حالت، رنگ حاوی اطلاعات فرهنگی مفیدی برای داستان است، بنابراین ما عکس را “همانطور که هست”، به صورت رنگی می گذاریم. داشتن عکس سیاه و سفید پیام متفاوتی دارد، در نتیجه کل داستان عکس فوق، می تواند مربوط به دختری باشد که به دوربین نگاه می کند و نه چیز دیگری.
مثال شماره ۲:

عکس بالا از “شهر آبی” در مراکش گرفته شده است. با یک نگاه ساده به عکس، به دلیل رنگ منحصر به فرد دیوارها و لباس عربی که مرد پوشیده است، ما می توانیم متوجه شویم که عکس از کجا گرفته شده است. به همین دلیل، عکس در حالت تمام رنگی بهترین عملکرد را دارد.
-
اگر B = YES تصویر را کاملاً رنگی نگه دارید.
مثال شماره ۳:

عکس اصلی به صورت رنگی بود و می توانید نسخه سیاه و سفید آن را در پایین تصویر مشاهده کنید. سوژه های موجود در نسخه سیاه و سفید به وضوح با پس زمینه تصویر ترکیب می شوند، که نتیجه خوبی ندارد. در این تصویر، رنگ برای ایجاد تفکیک موضوع مورد نیاز است، به همین دلیل است که ما این عکس را کاملاً رنگی نگه می داریم.
در واقع باید گفت نکته اصلی در تبدیل رنگ عکس این است که پیام اصلی عکس را تحت تاثیر قرار ندهد، زیرا ما قصد نداریم هدف حود را از عکاسی پنهان کنیم!
-
اگر A = NO و B = NO باشد، تصویر را به سیاه و سفید تبدیل کنید.
مثال شماره ۴:

وقتی عکسی برای تکمیل پیام خود به رنگ نیازی ندارد، در نابترین حالت خود است. ما نیز طرف دار عکس های سیاه و سفید هستیم چون به نظر می رسد، عکس های سیاه و سفید جذابیت خاص دیگری داشته باشند. اما همانطور که قبلاً دیدیم، بعضی اوقات شرایط به نفع سیاه و سفید نیست.
مثال شماره ۵:

همین وضعیت در عکس فوق نیز وجود دارد. همانطور که می بینید، رنگ هیچ کاری برای بهبود عکس نمی کند، بنابراین نیازی به نشان دادن سوژه اصلی و شتر او با رنگ اصلی، نیست.
مثال شماره ۶:

نسخه اصلی عکس رنگی، شامل پیراهن های رنگی مختلف از سوژه های درون زمینه در صحنه است، که باعث حواس پرتی و کاهش تمرکز بر پیام اصلی تصویر می شود. بنابراین، این عکس در حالت سیاه و سفید به بهترین شکل عمل می کند و پیام عکس را انتقال می دهد.
۴- اگر C = YES است، تصویر را به رنگهای خاموش تبدیل کنید.
به عکس زیر به صورت تمام رنگی نگاه کنید، همانطور که در اصل با دوربین گرفته شده است.
مثال شماره ۷:

رنگ پیراهن و کیف مسافران به وضوح باعث حواس پرتی بیننده، می شود. بیایید حالا عکس را سیاه و سفید کنیم و ببینیم که با بی رنگ کردن عکس چگونه به نظر می رسد:

همانطور که در تصویر فوق می بینید، مشکل اولیه در رابطه با رنگ پیراهن و کیف مسافران بر طرف شد، اما اکنون به نظر می رسد همه چیز در تصویر، با هم مخلوط شده است و هنوز در انتقال پیام عکس موفق نیست. حال بیایید، نگاهی به همان عکس بیندازیم، اما این بار با کاهش سطح اشباع در مراحل پردازش عکس:

شکی نیست با مقایسه سه عکس فوق، خواهید دید که عکس با رنگ کمتر از جلوه و زیبایی بیشتری در بین این سه عکس برخوردار است. رنگ های ظریف تفکیک مناسبی را بین سوژه ها ایجاد می کنند و در عین حال خیلی برای بیننده، حواس پرت کننده نیستند.
در نمونه آخر از تصاویر مشاهده می کنید که، عکس با رنگ های خاموش در مقایسه با عکس با رنگ کامل یا سیاه و سفید نیز بهترین عملکرد را دارد و بیشتر جلب توجه می کند.
مثال شماره ۸:
از اینکه، این آموزش را دنبال کردید، از شما متشکریم. اگر سوال یا نظری دارید، در صورت تمایل آنها را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. ما در خانه فتوشاپ تمام تلاش خود را خواهیم کرد، تا با ارائه مقالات کاربردی، رضایت شما همراهان گرامی را جلب کنیم.
درباره خانه فتوشاپ
از سال 73 به کامپیوتر علاقمند شدم، بیش از 12 سال فروشگاه نرم افزار داشتم در رشته شهرسازی تحصیلاتم رو تموم کردم و از سال 81 دبیر آموزش و پرورش هستم. اما بیش از 7 ساله که به فتوشاپ علاقمندم و دوست دارم در این زمینه بیشتر یاد بگیرم.
نوشته های بیشتر از خانه فتوشاپ
دیدگاهتان را بنویسید