صفر تا صد طراحی لوگو – قسمت سوم: قواعد طراحی لوگو

در قسمت اول و دوم از سری مقالههای آموزش طراحی لوگو درباره این صحبت کردیم که لوگو چیست و چرا انتخاب ما در طراحی لوگو اهمیت دارد. در این قسمت به ادامه بحث طراحی لوگو پرداخته و قواعد و ساختار لوگو را به شما آموزش میدهیم. پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
در این صفحه میخوانید:
قواعد طراحی لوگو
در ادامه ۳ قاعده کلی مهم را هم میبینیم که با در نظر گرفتن آنها میتوانیم لوگوهای فوقالعادهای داشته باشیم.
۱.تصمیم گیری در مورد المانهای لوگو
یک لوگو میتواند شامل ۳ المان تایپوگرافی، رنگ و تصاویر باشد که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم:
۱. تایپوگرافی
تایپوگرافی لوگو بیشتر از هرچیز به نوع ساختار لوگو انتخابی شما بستگی دارد، بنابراین اگر به سراغ یک لوگوی تصویری، انتزاعی یا مسکات بروید ممکن است به این المانها نیازی نیازی نداشته باشید. بهترین فونت برای لوگوی شما اسنادی هستند که با شخصیت و صنعت شرکت مطابقت داشته باشد. طراحان درباره برند لوگوها فرضیاتی زیادی را ارائه میدهند که بهتر است نوعی را انتخاب کنید که تجارت شما را مشخص کند.
حتی قبل از اینکه لیست کوتاهی از لوگوی فونتها تهیه کنید، به خاطر داشته باشید که خوانایی باید همیشه در اولویت قرار داشته باشد.
در تصویر زیر میتوانید انواع مختلف فونت که برای لوگوها مناسب است را مشاهده کنید:
فونت Serif :
در این فونت، انتهای هر حرف دارای استورکهایی است که آنها را کلاسیک، سنتی، قابل اعتماد و ماندگار نشان میدهد. چند نمونه از فونتهای serif عبارتند از: Times New Roman Baskerville Georgia Freight Text Bodoni Cambria Minion و Didot.
فونتهای Sans-serif:
فاقد حروف چاپی در انتهای حروف هستند که باعث تمیز، مدرن، مینیمالیستی، متنوع و خوانا بودن آن در ساختار لوگو میشود. Akzidenz-Grotesk ،Arial Avenir ،Calibri Futura ، Frutiger ، Gill Sans ، Gotham ، Helvetica ، Impact و Roboto نمونههای خوبی از فونتهای sans-serif هستند.
فونتهای Slab serif:
با ساختاری که میتوانند زاویهای یا گرد باشند، تعریف میشوند و حتی از فاصله طولانی نیز توجه مخاطب را به خودشان جلب میکنند. به همین دلیل است که از این نوع فونت بیشتر برای عنوان انتخاب میشود. Clarendon ، Courier ، Rockwell ، Egypt Slate ، Glypha ، Memphis و Soho فقط چند نمونه از این موارد هستند.
فونتهای Script:
ظاهر روانتری دارند و میتوانند جذابیتهای زیبایی به ساختار لوگو اضافه کنند. اما با این حال، نسبت به دو دسته اول خوانایی کمتری دارند. چند نمونه از فونتهای اسکریپت عبارتند از: Brush Script، Cézanne، Edwardian Script، Monotype Corsiva، Kaufmann، Loster، Pacifico، Rochester، and Scriptina Pro.
فونت Display:
این فونت، ظاهری پرسونالیتی و یونیک داشته و اگر میخواهید یک فونت اصلی برای لوگوی خود داشته باشید و سرگرمی را به ترکیب خود اضافه کنید، این نوع فونت برای شما مناسب است. Allegro ، Banco ، Bauhaus ، Broadway و Forte چند نمونه فونت در این گروه هستند.
بعد از اینکه در مورد انتخاب فونت تصمیم گرفتید، وقت آن است که سبک آن را انتخاب کنید. اکثر فونتهای مورد استفاده در لوگو در سبکهای مختلفی ارائه می شوند، بنابراین بهتر است قبل از تصمیم نهایی آنها را به خوبی بررسی کنید.
نکته/ بهتر است که تمامی فرمهای حروف را بررسی کنید، زیرا برخی از فونتها ممکن است ویژگیهای خاصی را به چند حرف اضافه کنند.
نحوه ترکیب المانها به ساختار لوگو انتخابی شما بستگی دارد ، اما به طور معمول، نباید بیش از دو فونت در لوگو استفاده کنید. میتوانید نام شرکت خود را با یک فونت، و با فونتی متفاوت توضیحی کوتاه درباره آن بنویسید. به یاد داشته باشید که فاصله بین حروف در لوگوی شما بسیار مهم است. پس فونتی را پیدا کنید که این قاعده را رعایت کند.
اگر به دنبال لوگویی مانند لوگوی تایپوگرافی و یا ترکیبی هستید، در قسمتی از آن که تمرکز روی تایپوگرافی است، داشتن نوعی حروف سفارشی مخصوصاً برای نام برند شما بسیار ایده آل خواهد بود.
۲. تصویرسازی
تنها فرمتهایی که از تصاویر در آنها استفاده نمیشود، لوگوتایپها و لترمارکها هستند. بنابراین اگر لوگوی شما با یکی از این دو گزینه متناسب باشد، میتوانید به مرحله بعدی بروید. بخاطر داشته باشید که اگر به نمادی برای لوگوی خود نیاز دارید، باید همه چیز را طوری طراحی کنید که ساختار لوگو و هویت برند شما به یکدیگر مرتبط باشند. تصویری که انتخاب میکنید میتواند به نام شرکت شما ، محصول و یا خدماتی که ارائه میدهید یا نمایشی انتزاعی مرتبط باشد.
در نهایت این شما هستید که تصمیم میگیرید چه نوع تصاویری، مانند گل، مسکات و .. با نام تجاری شما مطابقت بیشتری داشته باشد.
وقتی تصاویر را با فونتهای لوگو ترکیب میکنید ، مطمئن شوید که آنها به خوبی با یکدیگر مطابقت دارند. از طرف دیگر، اگر تصمیم دارید که از تصاویر به تنهایی استفاده کنید، حتما به این موضوع فکر کنید که آیا برند شما به تنهایی با نمادها قابل تشخیص هستند یا خیر.
سعی کنید با ایدههای مختلف روبرو شوید، و سپس ایدهای را انتخاب کنید که برند شما را به بهترین وجه ارائه دهد.
۳. رنگها
یکی از نکات طراحی لوگو توجه به رنگهای موجود در آن است. بنابراین این قسمت مرحلهای است که باید با دقت در تئوری رنگ، تجزیه و تحلیل شود. همانطور که در تصویر بالا میبینید، روانشناسی رنگ بسیار مهم است، بنابراین شما باید براساس احساسی که میخواهید در مخاطبان خود ایجاد کنید، رنگ لوگوی خود را انتخاب کنید. از آنجایی که حالتهای تاریک ترند هستند، بهتر است که ساختار لوگو شما در بکگراندهای روشن و تاریک برجسته شود.
در ادامه معنای چندین رنگ را با هم مرور میکنیم:
مشکی:
این رنگ حس پیچیدگی، جدیت، تجمل ، درخشان بودن و مرموز بودن را به وجود میآورد. برای محصولات لوکس، عطر، جواهرات ، یا ساعت رنگ مشکی عالی است.
سفید:
در این رنگ تداعیکننده پاکی، بی گناهی، پاکیزگی، تازگی و آرامش است. این رنگ میتواند برای شرکتهای مختلف از طراحان جشن عروسی گرفته تا محصولات لوکس یا پوشاک استفاده شود.
قهوه ای:
نمایانگر امنیت ، ثبات ، جدیت است و می تواند شور و نشاطی برتر به برند شما ببخشد. برای شرکتهای دکوراسیون منزل یا کافی شاپها بسیار مناسب است.
قرمز:
یک رنگ قدرتمند و پویا است که هیجان ، عشق ، اشتیاق یا عصبانیت را بیان میکند. می تواند با موفقیت در صنایع غذایی ، سرگرمی یا خودرو استفاده شود.
نارنجی:
رنگی پر جنب و جوش و پر از احساس خوب است. اگر میخواهید منحصربفرد باشید میتوانید از آن در صنایع غذایی ، خدمات تحویل محصول یا فناوری استفاده کنید.
زرد:
نشانگر نشاط ، دوستی ، جوانی ، انرژی و قابلیت دسترسی است. همچنین رنگ زرد جزو قابل مشاهدهترین رنگها برای چشم انسان است. این رنگ بهترین گزینه برای ساختار لوگو در صنعت فست فود ، شرکتهای اسباب بازی یا سرگرمی است.
سبز:
به معنای تعادل ، هماهنگی ، زندگی و رشد است ، اما یک رنگ بسیار متنوع است که در صنایع مختلف از آن استفاده میشود. پس برای رستورانها ، لباسها یا برندهای مراقبت از پوست میتواند مناسب باشد.
آبی:
نشان دهنده اعتماد ، آرامش ، ثبات و قابلیت اطمینان بودن است. اگر میخواهید اعتماد به نفس ایجاد کنید این رنگی است که میتوانید از آن استفاده کنید. این رنگ برای سالن های ورزشی ، بیمارستانها ، استخرها یا شرکت های فناوری توصیه میشود.
بنفش:
یک رنگ لوکس و مرموز است که میتواند به عنوان برندهای مخلف از آن استفاده کرد. برای مثال محصولات لوکس، جواهرات یا لباس کودکان.
صورتی:
این رنگ فقط برای برندهای دخترانه استفاده نمیشود. این رنگ نوعی رنگ روشن است که بسته به سایه آن، از سرد گرفته تا گرم میتواند معانی مختلفی داشته باشد. این رنگ برای برند لباس زیر زنانه ، محصولات کودک یا دکوراسیون منزل بهترین عملکرد را دارد.
طلایی:
این رنگ نیز نشان دهنده تجمل ، جذابیت و شکوفایی است. بیشتر برای محصولات لوکس، هتلها، برند جواهرات یا شرکتهای سرمایهگذاری استفاده میشود.
نکته/ به یاد داشته باشید که شما میتوانید بیش از یک رنگ را برای لوگوی شرکت خودتان انتخاب کنید، بنابراین لازم است بدانید که چگونه آنها را به روشی صحیح با هم ترکیب کنید. علاوه بر این باید رنگ یا رنگهای لوگو را طوری انتخاب کنید که در بکگراندهای روشن یا تیره نیز خوانا باشد.
۲. همه چیز را بهم ارتباط دهید
بعد از اینکه همه این مراحل را طی کردید ، حالا وقت آن است که همه چیز را در کنار هم قرار دهید تا مطمئن شوید همه کارها همانطور که تصور میکردید انجام میشود. تا اگر اینطور نیست، برگردید و در مورد تصمیمات خود تجدید نظر کنید و تغییرات لازم را انجام دهید.
۳. شروع به طراحی کنید
وقتی همه اطلاعات را ترسیم کردید، تنها قسمت باقی مانده شروع به طراحی است. اگر خودتان قصد انجام این کار را دارید، میتوانید از نرم افزارهای طراحی لوگو استفاده کنید. اما روش دیگر این است که کار را به طراحان بسپارید. دقت داشته باشید که هر گزینه مزایا و معایب خودش را دارد، بنابراین شما باید بسته به بودجه، تایم لاین و انتظارات خود، تمام عوامل را بسنجید.
جمع بندی
طراحی لوگوی شرکت شما بیشتر از هر چیزی بخشی از هویت برند شما را بازتاب میکند. بنابراین بدون عجله، در این مورد تصمیمگیری کنید. و در آخر، از خودتان بپرسید که آیا لوگوی شما ویژگیهای زیر را دارد یا خیر:
آیا..
- بازتاب دهنده هویت برند من است؟
- متمایز است؟
- در یادها به خوبی باقی میماند؟
- ماندگار است؟
- مقیاس پذیر است؟
- و نظر مخاطبان را به خوبی جلب میکند؟
در این مقاله با عواملی که باعث ماندگار شدن یک لوگوی تجاری میشود آشنا شدید. در قسمت چهارم نیز با ما همراه باشید تا با ۷ نوع لوگوی مختلف برای طراحی، و مزایا و معایبشان آشنا شوید.
اینجا کلیک کنید تا همه قسمتهای این آموزش را مشاهده کنید
همچنین چنانچه جزو علاقهمندان به دنیای طراحی لوگو هستید، میتوانید این حوزه را با دوره آموزش طراحی لوگوی ایرانی در مجموعه خانه فتوشاپ شروع کنید.

درباره پریسا فرزانفر
از وقتی یادم میاد همیشه بخشی از وجودم به سمت هنر کشیده میشد. نقاشی اتفاق قشنگیه که تجربش کردم و حالا هم سعی دارم دنیایی از هنر گرافیک رو با شما سهیم بشم.
نوشته های بیشتر از پریسا فرزانفر
دیدگاهتان را بنویسید