۱۰ عادت طراحان موفق که به صورت فریلنس کار میکنند

یکی از چالشهای پیش روی طراحان فریلنسر، پیدا کردن پروژه و مدیریت آنهاست. اما عادتهایی هست که اگر یک طراح فریلنسر آنها را رعایت کند، پروژهها یکی پس از دیگری او را پیدا میکنند. با این کار احتمالاً نیاز چندانی به بازاریابی برای پیدا کردن پروژه نخواهد داشت و کم کم برنامۀ کاری او حتی برای چند ماه آینده مشخص میشود. به همین منظور در این مطلب میخواهیم به ۱۰ عادت طراحان موفق اشاره کنیم که نقش پررنگی در موفقیت یک طراح فریلنسر دارند.
۱/ روحیۀ یادگیری؛ کلیدیترین عادت طراحان موفق
یک عادت طراحان موفق یادگیری مداوم است. فریلنسرهای موفق همیشه در حال یادگیری هستند و به شدت روحیۀ پیشرفت دارند. در واقع طراحان فریلنسر موفق، هیچوقت فکر نمیکنند همه چیز را میدانند و دیگر نیازی به یادگیری ندارند. چرا که همیشه در هر زمینهای چیزهایی برای یادگیری هست (از نظر مهارتهای طراحی، بازاریابی و … ).
۲/ کمک گرفتن از سیستمهای مدیریتی
در فریلنسری، مدیریت کارها عادت بسیار مهمی برای موفقیت است. پس بهتر است یک سیستم را برای مدیریت کارهایتان انتخاب کنید تا در مدیریت مشتریها، یادآوری و ارسال صورتحسابها و … کمکتان کند.
در خیلی از سیستمها میتوانید بعضی از کارها را به صورت خودکار تنظیم کنید. بنابراین با این کار نیازی نیست خودتان همه چیز را به خاطر بسپارید. مثلاً میتوانیدا ارسال فاکتورها را زمانبندی کنید تا اگر به دلیل مشغلۀ کاری آن را فراموش کردید، خیالتان راحت باشد. وقتی کارهایتان در یک سیستم ثبت شود و بتوانید به راحتی روی آنها نظارت داشته باشید، وقت بیشتری برای گرفتن پروژههای بیشتر دارید.
۳/ پیگیری مداوم
بخش جدانشدنی از فریلنسری، پیگیری و مکالمات برای هماهنگی کارها با مشتری فعلی و همینطور مشتریهای احتمالی آینده است. مداومت و مرتب بودن این پیگیریها میتواند تأثیر بسیار مثبتی در کارتان داشته باشد. این پیگیریها شامل چند مرحله است. یک مرحله زمانی است که اولین مکالمه و هماهنگی را مثلاً بلافاصله بعد از درخواست مشتری با او دارید.
در طول انجام پروژه هم بهتر است مرحله به مرحله کار را با مشتری در میان بگذارید و بازخورد او را دریاف کنید. برای این بازخوردهای در طول پروژه، بهتر است یک جدول زمانی با مشتری تعیین کنید.
یک مرحۀ دیگر که خیلی از طراحان آن را نادیده میگیرند، ارتباط با مشتری بعد از اتمام پروژه است. مثلاً حدود ۱ تا ۲ ماه بعد از تحویل پروژه نظر مشتری را بپرسید و مطمئن شوید که مشکلی با پروژۀ تحویلی شما ندارد. با این کار مشتری متوجه میشود که برای رضایت او ارزش قائلید و در نتیجه احتمالاً پروژههای بیشتری به سمتتان میآیند.
۴/ محیط مناسب برای تمرکز کردن
افراد مختلف عادتهای مختلفی برای تمرکز کردن دارند. مثلاً شاید یک طراح میتواند در کافی شاپ تمرکز کند. یا یک طراح فقط در سکوت کامل تمرکز میکند یا طراح دیگری عادت به صداهای پسزمینه مثل موسیقی برای تمرکز کردن دارد.
به هر حال طراحان فریلنسر موفق، محیط و فضایی که میتوانند در آن تمرکز کنند را برای خود مهیا میکنند. به علاوه هر چیزی که باعث حواسپرتیشان میشود را برطرف میکنند؛ مثلاً با سایلنت کردن گوشی و … . در واقع با این کار یک محیط دنج مثل دفتر کار برای خود فراهم میکنید که میتوانید بیشترین تمرکز را در آن داشته باشید.
۵/ بازاریابی دائم
نکتۀ دیگری که تبدیل به عادت طراحان موفق شده است، بازاریابی مداوم برای جذب پروژه است. البته که بعضی از طراحان موفق بیشتر به تبلیغات دهان به دهان اعتقاد دارند. اما این به این معنی نیست که اصلاً برای کارشان بازاریابی نمیکنند.
راههایی برای بازاریابی هست که اگر آنها را جزو برنامههای دائمتان قرار دهید، کمک زیادی به موفقیتتان میکنند. مثلاً نوشتن مطلب آموزشی یا تولید محتوای بصری و به اشتراکگذاری نمونه کارهایتان در شبکههای اجتماعی و … همگی معرف کار شما به مشتری هستند.
۶/ فکر کردن روی روند پیشرفت
از عادت طراحان موفق این است که به مسیری که در آن هستند و روند پیشرفتشان فکر میکنند. یک طراح فریلنسر موفق باید کار خود را بررسی کند تا ببیند به اندازۀ کافی پیشرفت داشته است یا نه. به علاوه وقتی پروژههای خود را دائم بررسی میکند، متوجه نقاط ضعف کاریش میشود و میتواند در جهت ارتقای آنها قدمی بردارد. این نقاط ضعف میتواند در تکنیکها، مهارتها، برنامهریزی کاری و … باشد.
۷/ معاشرت با همفکران
طراحان موفق سعی میکنند با همفکران خود که با هم اشتراکاتی دارند (مثل سایر طراحان، به خصوص طراحان فریلنسر) معاشرت کنند. گفت و گو و هفکری با طراحانی که در زمینههایی از شما حرفهایتر هستند یا دائم در حال پیشرفت هستند میتواند پنجرههای جدیدی را به رویتان باز کنند.
۸/ قول کمتر و عمل بیشتر
این که قول کمتری بدهید ولی در عوض بهتر و بیشتر کار کنید، از تکنیکهای تجارتی است که عادت طراحان موفق است. مثلاً اگر فکر میکنید میتوانید پروژه را در عرض ۱۰ روز تحویل دهید، قول زمان بیشتری را به مشتری بدهید. چراکه اگر کارتان روزدتر آماده شود، این جزو امتیازات کاری شما محسوب میشود. اما اگر بخواهید کار را دیرتر تحویل دهید، باید دنبال عذر و بهانه باشید.
۹/ توانایی “نه” گفتن
طراحان موفق میتوانند “نه” بگویند. از مهمترین فاکتورهای موفقیت این است که سعی کنید پروژههایی را قبول کنید که به آنها علاقه دارید و باعث پیشرفتتان میشوند. شاید در شروع کارتان ناچار باشید هر پروژهای را قبول کنید تا کارتان روی غلطک بیافتد. اما هر چه اعتبار و مهارتتان بیشتر شود، باید در انتخاب پروژههایتان بیشتر دقت کنید.
۱۰/ شناسایی نقاط قوت
طراحانی که در کار به صورت فریلنسری موفق هستند، میدانند در چه کاری خوبند و در مقابل در چه زمینهای به آن اندازه تبحر ندارند. فراموش نکنید که قرار نیست به عنوان یک طراح در همۀ شاخههای طراحی ماهر باشید. اما میتوانید در عین حال که روی بعضی نقاط ضعفتان کار میکنید، نقاط قوتتان را بیشتر به نمایش بگذارید تا به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شوید. این نکته را هم در نظر بگیرید که میتوانید فقط بخشی از یک پروژه را که در آن حرفهای نیستید، به یک متخصص دیگر بسپارید.

حتی رعایت کردن فقط چندتا از این ۱۰ عادت طراحان موفق ، میتواند تأثیر زیادی در کارتان داشته باشد. اما فراموش نکنید که مهم نیست تا چه اندازه فریلنسر موفقی هستید. بلکه نکتۀ مهم این است که همیشه به دنبال دستاوردهای جدید و در مسیر پیشرفت باشید. میتوانید سایر مطالب مرتبط با فریلنسری را در این لینک بخوانید.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید