بهترین نرمافزارهای طراحی سال ۲۰۲۰

این بار در خانۀ فتوشاپ میخواهیم مروری بر بهترین نرمافزارهای طراحی سال ۲۰۲۰ داشته باشیم. با پیشرفت نرمافزارهای طراحی گرافیک، دیگر میتوان گفت طراحی گرافیک کاملاً به این نرمافزارها وابسته است. همانطور که میدانید، ابزار اصلی یک طراح گرافیک خلاقیت اوست و یک طراح خلاق میتواند حتی در برنامهای مثل Paint هم یک طرح خوب بسازد. اما با نرمافزارهای طراحی پیشرفتهتر، یک طراح راحتتر میتواند طرح خود را کنترل کند و قابلیتهای بیشتری برای پیادهسازی ایدۀ خود دارد. پس در این مطلب با ما همراه باشید تا با هم ۵ تا از بهترین نرم افزارهای طراحی سال ۲۰۲۰ را ببینیم.
نرمافزارهای طراحی از مهمترین ابزارهای طراحان هستند. در واقع وقتی طراحان میانبرها و گزینهها و بخشهای مختلف یک برنامه را یاد میگیرند، آن برنامه برایشان مثل یک زبان دوم است. احتمالاً شما هم با بعضی از نرمافزارها آشنا هستید و بعضی از آنها برایتان ناآشنا هستند. با مرور این برنامهها میتوانید به سراغ یادگیری نرمافزار جدیدی بروید که فکر میکنید میتواند برایتان مفید باشد.
۱/ نرمافزار Adobe Photoshop؛ از محبوبترین نرمافزارهای طراحی سال ۲۰۲۰
اگر کار با فتوشاپ را بلد نباشید، اما حتماً اسم آن بارها به گوشتان خورده. چرا که فتوشاپ همیشه شناختهشدهترین نرمافزار طراحی گرافیک بوده و در حال حاضر هم جزو بهترین نرمافزارهای طراحی سال ۲۰۲۰ است. وقتی صحبت از دستکاری یک عکس Raster است، همیشه پای فتوشاپ در میان است; از عکسهایی که بسیار ابتدایی ادیت شدهاند و کاملاً مصنوعی هستند، تا عکسهای حرفهایتری که کاملاً طبیعی به نظر میآیند.
فتوشاپ از ابتدا با بعضی از ابزارها و ویژگیهایش مثل ابزار Pen، لایهها، ماسک و … شناخته شده بود. اما در جدیدترین نسخۀ آن یک سری ترفند و ابزارهای جدید اضافه شده و این برنامه را جذابتر از قبل کرده; مثل ابزار Frame برای ساخت راحتتر ماسک و قابلیت جدیدی که برای Content-Aware Fill اضافه شده. فتوشاپ یک برنامۀ طلایی است که قابلیتهای آن برای یک طراح خلاق، سقفی ندارد. پس اگر میخواهید طراحی را شروع کنید و کار با فتوشاپ را بلد نیستید، یادگیری آن یک نقطۀ شروع فوقالعاده است. (میتوانید دورۀ جامع آموزش فتوشاپ ویژۀ بازار کار را در این لینک خریداری کنید).
دوره جامع فتوشاپ برای کارمندان اداری (ویژه بازارکار)
کاربرد اصلی: ادیت عکسها
سطح مهارت مورد نیاز: از مبتدی تا پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- کتابخانۀ بسیار وسیعی از عکسها و قالبهای Stock برای فتوشاپ وجود دارد.
- اکثریت غالب ابزارهای لازم برای ادیت عکس در فتوشاپ وجود دارد.
ویژگیهای منفی:
- شاید رابط کاربری آن برای بعضی از مبتدیان سخت باشد.
- آپدیتهای جدید آن میتواند بهتر از این باشد.
- در فتوشاپ نمیتوان تصاویر وِکتور ایجاد کرد.
۲/ نرمافزار Sketch
این برنامه که اخیراً خیلی بین طراحان محبوب شده، ابزاری برای ایجاد و کار کردن با فایلهای وِکتور است که فقط در سیستم عامل Mac اجرا میشود. این برنامه بیشتر برای طراحی وب، طراحی اپلیکیشن و طراحی رابط کاربری تمرکز دارد.
اگر چه این برنامه برای ادیت عکس یا طراحی کارهای چاپی مناسب نیست، اما برای طراحی آیکون و رابط کاربری برای وبسایت و اپلیکیشن فوقالعاده است. از دیگر قابلیتهای Sketch این است که طراحان میتوانند از طراحی خود چیزی شبیه موکآپ بسازند، که وقتی به کسی ارائه میدهند، آن شخص میتواند با چند کلیک پیشنمایش طرح آنها را ببینند. با این کار خود طراح و مثلاً توسعۀ دهندۀ وب، میتوانند ببینند که این طرح بعداً در وبسایت چطور به نظر میرسد.
کاربرد اصلی: طراحی رابط کاربری
سطح مهارت مورد نیاز: مبتدی
ویژگیهای مثبت:
- یادگیری راحت
ویژگیهای منفی:
- فقط در سیستم عامل Mac اجرا میشود.
- برای کارهای چاپی یا تصویرسازی مناسب نیست.
۳/ نرمافزار Adobe Illustrator
یکی دیگر از شناختهشدهترین نرمافزارهای طراحی سال ۲۰۲۰ ، ادوبی ایلاستریتور است. فتوشاپ و ایلاستریتور ابزارها و عملکردهای مشابه زیادی دارند، اما تمرکز نرمافزار ایلاستریتور روی کار با فایلهای وِکتور است. در این برنامه میتوانید به راحتی کارهایی مثل طراحی لوگو، تایپوگرافی، طراحی آیکون و … را با ابزارهایی مثلPen ، Mesh، Swatches و … . اگر چه باید زمان بیشتری برای یادگیری ایلاستریتور بگذارید، اما وقتی آن را بلد باشید میتوانید هر طرح وکتوری که در ذهن دارید را پیاده کنید. (میتوانید آموزش ایلاستریتور ویژه بازار کار را در این لینک خریداری کنید.)
آموزش ایلاستریتور ویژه بازار کار
کاربرد اصلی: تصاویر وکتوری
سطح مهارت مورد نیاز: پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- طیف گستردهای از ابزار در این برنامه موجود است.
- رابط کاربری مفیدی دارد.
- در ایلاستریتور میتوان با جزئیات دقیق طراحی را ادیت کرد.
ویژگیهای منفی:
- یادگیری آن زمان و تمرین بیشتری میخواهد.
۴/ نرمافزار Affinity Designer
از نظر سبک و عملکرد، نرمافزار Affinity Designer میتوان جایگزینی برای ایلاستریتور باشد. کار با این برنامه راحتتر و سریعتر از ایلاستریتور است; به خصوص در مورد کار با لایهها. Affinity هم برای مبتدیان راحت است و هم میتواند حرفهایترها را راضی کند.
آخرین نسخۀ Affinity با ویژگیهای جدید و بهبود عملکرد ارتقا یافته است. بنابراین این گزینه میتواند انتخاب ایدهآلی برای طراحی باشد که یک نرمافزار قوی میخواهد و نمیخواهد با ایلاستریتور کار کند.
کاربرد اصلی: فایلهای وکتوری
سطح مهارت مورد نیاز: مبتدی تا پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- شروع کار با آن راحت است.
- سرعت زیادی دارد.
ویژگیهای منفی:
- چند ابزار در ایلاستریتور وجود دارد که در Affinity نیست.
۵/ نرمافزار Adobe InDesign
نرمافزار InDesign از ابزارهای ضروری طراحانی است که در زمینۀ نشریات کار میکنند و یک برنامۀ قدیمی است که از سال ۱۹۹۹ مورد استفاده میگیرد. در این برنامه میتوانید به راحتی مجلات و بروشورها را صفحهآرایی کنید و با فرمتهای PDF، HTML و … خروجی بگیرید. یادگیری InDesign راحت است و برای تازهکارانی که میخواهند متن و گرافیک را ترکیب کنند بسیار مناسب است. (میتوانید آموزش اصولی و جامع InDesign را در این لینک خریداری کنید).
کاربرد اصلی: طرحبندی و صفحهآرایی نشریات
سطح مهارت مورد نیاز: مبتدی تا پیشرفته
ویژگیهای مثبت:
- این برنامه بزار طلایی صنعت نشر است.
- قابلیتهای تغییر اندازه و ادیت در آن بصری و راحت است.
- مجموعهای بینظیری از فونتها در این برنامه موجود است.
ویژگیهای منفی:
- بعضی از طراحان وقتی با فرمت PDF در آن خروجی گرفتهاند، راضی نبودهاند.

دراین مطلب سعی کردیم به ۵ تا از بهترین نرمافزارهای طراحی سال ۲۰۲۰ را به شما عزیزان معرفی کنیم. امیدواریم که از این مطلب لذت برده باشید.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید