آموزش طراحی گرافیک اسلامی مذهبی

“هنر” در ذات انسان است و گستردگی آن به اندازهای است که توانسته راه ورود خود را به همه زمینهها پیدا کند. به طوری که با ورود اسلام به ایران نیز رفته رفته هنر اسلامی جایگاه پر رنگی در دنیای هنر در سرزمینمان پیدا کرد. بنابراین از قدیمیترین شاخههای هنر در ایران، هنر اسلامی و مذهبی بوده است. اما پرسشی که همیشه در زمینه خلق آثار هنری اسلامی مطرح است، نحوه یادگیری این شاخه از هنر و چگونگی شروع این مسیر است. اگر شما مخاطبان گرامی نیز جزو علاقهمندان به شروع یادگیری طراحی گرافیک اسلامی هستید، در این مطلب کنار ما باشید. در ادامه با گرافیک اسلامی مذهبی بیشتر آشنا شده و مسیر شروع یادگیری آن را مرور خواهیم کرد.
در این صفحه میخوانید:
تاریخچه هنر اسلامی مذهبی
همانطور که بالاتر اشاره کردیم، هنر اسلامی تاریخچه دیرینهای در کشور عزیزمان دارد. اما این حوزه هنر همیشه به یک شکل باقی نمانده است. بلکه در دورههای گوناگون توسط هنرمندان هر دوره و بسته به ذوق و سلیقه مردمان هر زمان، دستخوش تغییراتی شده است. به عنوان مثال در آغاز شروع هنر اسلامی ایرانی، بیشتر آثار اسلامی شامل خطاطی و تذهیب میشد. اما رفته رفته تقریباً تمام شاخههای هنر ایرانی با مبانی هنر دینی عجین شدند. از جمله این هنرها میتوان به این موارد اشاره کرد: معماری، نگارگری، نمایش، شعرخوانی، سفالگری و … .
هر یک از این شاخهها در هر دوره سبک و سیاق خاص خود را داشتهاند. در واقع در هر بازه زمانی، نوع به کارگیری هنر و شکل آثاری که خلق میشد، به عوامل گوناگونی بسگی داشت که از جمله آنها سبک زندگی مردم هر زمان و حتی مردم هر ناجیه از کشور بوده است. اما هنرمندان ایرانی به طور کلی چنان تأثیری در هنر اسلامی داشتند که از حدود قرن سوم هجری و به ویژه در دوره صفوی و سلجوقی ایرانیان رتبه اول را در خلق آثار هنری اسلامی از آن خود کردند. به طوری که پس از آن بسیاری از آثار دنیای هنر اسلامی از آثار خلق شده در این زمان و توسط هنرمندان ایرانی اقتباس گرفته میشد.
گرافیک اسلامی مذهبی در عصر حاضر
اما هنر اسلامی ایرانی امروزه چه شکلی به خود گرفته است؟ هنر اسلامی تغییرات بسیار گوناگونی را به خود دید تا نهایتاً در عصر حاضر هنر اسلامی را مجموعهای از همان هنرهای سنتی در کنار هنرهای دیجیتالی بدانیم. در واقع امروزه علاقهمندان به طراحی گرافیک اسلامی میتوانند هر یک از این نوع گرافیک اسلامی را یاد گرفته و به خلق آثار در آن زمینه بپردازند.
بنابراین تفاوت هنر اسلامی سنتی با هنر اسلامی دیجیتالی در چیست؟ قطعاً عمده تفاوت آنها را میتوان ابزار گرافیک اسلامی استفاده شده در این شاخهها دانست. به این معنی که در روش قدیمی، از ابزارهایی مانند قلم و دوات و کاغذ و ابزارهایی این چنین استفاده میشد؛ اما ر مقابل مهمترین ابزار گرافیک اسلامی مدرن، نرمافزارها هستند. در ادامه به طور ویژه شروع مسیر یادگیری هنر اسلامی دیجیتالی را بررسی میکنیم.
شروع یادگیری طراحی گرافیک اسلامی
مجموعه خانه فتوشاپ چندین سال است که با کمک اساتید با تجربه و حرفهای، فعالیت خود را در زمینه آموزش شاخههای متنوع هنرهای دیجیتالی آغاز کرده است. در چند مدت اخیر نیز آموزش گرافیک اسلامی مذهبی دیجیتالی به دغدغههای این مجموعه اضافه شده است. منظور از آموزش هنرهای دیجتالی اسلامی، آموزش نرمافزارهای لازم (به عنوان ابزار گرافیک اسلامی مدرن)، در کنار آموزش اصول و تکینکهای لازم برای خلق آثار هنری در آن شاخه است.
دورههای مجموعه هیئت یار
مجموعه خانه فتوشاپ دورههای آموزش طراحی گرافیک اسلامی خود را در دستهای تحت عنوان “هیئت یار” در اختیار مخاطبان گرامی قرار داده است. آموزشهای این دسته به طور کلی به دو دسته گرافیک هیئتی و تدوین هیئتی تقسیم می شوند. در ادامه با بعضی از دورههای هیئت یار بیشتر آشنا میشویم. چنانچه شما عزیزان مایل به شروع مسیر یادگیری طراحی گرافیک اسلامی مذهبی هستید، میتوانید به این مجموعه سر بزنید و آموزش دلخواه خود را پیدا کرده و مسیر خود را شروع کنید.
برای مشاهده تمامی دورههای مجموعه هیئت یار میتوانید اینجا کلیک کنید




درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید