گرافیک در خدمت قرآن کریم
گرافیک زبان سخن اشکال و زبان طبیعت است. بهتر است هنر گرافیک در خدمت قرآن به کمال برسد. پروردگار از طریق قرآن با بندگانش سخن می گوید. حالا این وظیفه ماست که با هنر خود و به کمک تصاویر این سخن را هر چه بهتر به مخاطب انتقال دهیم. در زمانه ای که جوامع مجازی بهترین فرصت برای دیدن زشتی و زیباییست، اهمیت استفاده از هنر گرافیک در خدمت قرآن کریم بیشتر لمس می شود. با خانه فتوشاپ همراه شوید.
در این صفحه میخوانید:
هنرهایی که جایگاه قرآن را در نگاه بیننده اعتلا می بخشند
هر چند که کلام پروردگار و قالب قرآن به اندازه کافی شیوا و زیبنده است، اما بهتر است ابزارهای ارائه و توسعه گرافیک در خدمت قرآن کریم بکار گرفته شود. هنرها نگارگری و تصویرگری و حتی هنر آیه گرافی می تواند این موضوع را برجسته کند.
خوشنویسی هنری از گرافیک در خدمت قرآن کریم
قدیمترین هم نگفته باشیم، از قدیمی ترین آثار خطاطی و خوشنویسی بر جای مانده آثار هنری قرآنی است که متعلق به صدر اسلام بوده و کاتبان وحی از همان ابتدا به انجام امور گرافیکی و بازی با کلمات قرآن برای نمایش بهتر معانی آن بوده اند. بعدها هنرهای تکمیلی مانند صفحه آرایی و حاشیه کاری و تذهیب نیز به این هنر ها افزوده شد. اگر به این هنر علاقه مند هستید، می توانید خوشنویسی دیجیتالی را امتحان کنید. دوره های کالیگرافی و نقاشی خط خانه فتوشاپ به طور کامل به این موضوع پرداخته اند.

هنر تذهیب
تذهیب یکی دیگر از انواع گرافیک در خدمت قرآن کریم است. تذهیب هنر آرایش صفحه است که اصطلاحاً صفحه را زرنگار یا زراندود می کردند و با استفاده از زیباترین نقش های اسلامی – ایرانی که به اختصار اسلیمی هم گفته می شود، به طرح های خارق العاده ای دست می یافتند. در مجموع این هنر که از دوران ساسانی به دوران اسلام رسیده است بعدها در خدمت قرآن و نشر آثار قدسی و الهی قرار گرفت.
نگارگری
نگار یا نگاریدن و نگارشتن همنشین قرآن کریم بوده است. در واقع هنرمند آنچه را در خیال خود پرورانیده بر بوم یا پاره ای پوست طرح می کرده است. در آثار هنرمندانی همچون استاد بزرگوار محمود فرشچیان به مراتب این تصورات و خیالات به تصویر کشیده شده و به نوعی هنر گرافیک در خدمت قرآن کریم بکار گرفته شده است. سابقه نگارگری دینی یا اسلامی در ایران به زمان اشغال مغولها در ایران بر می گردد.
قرآن و گرافیک دیجیتال
از هنرهای قدیمی و اصیل قرآن کریم که بگذریم، بعنوان یک هنرمند مذهبی و متدین و متعهد بهتر است نگاهی به تلاقی پدیده تکنولوژی و جوامع مجازی و قرآن داشته باشیم. جایی که رسانه ها با کمک ظهور ابزارهای تلفن هوشمند و نرم افزارهای در دسترس امت و کاربران شبکه های اجتماعی هر لحظه نزدیک تر به نگاه مخاطب هستند. چه زیبا می شود که هنر ترکیب تصاویر زیبا با کلمات قرآن را بیاموزیم و در آن اندیشه کنیم.

در همین راستا روحانی هنرمند و سخت کوش، سید هادی موسوی با طرح ایده آیهگرافی توانسته که این هنر یعنی هنر تصاویر و گرافیک در خدمت قرآن کریم را محقق کند و معنا بخشد. این سید بزرگوار توانسته نگاهی تازه نسبت به آیات ایجاد کند که نه صرفاً با خواندن پشت سر هم آیات بلکه با دیدن تصاویر مرتبط با معانی الهی آیات شریفه قرآن کریم یک حال و هوای روحانی ایجاد کرده و اثری نو خلق کند. این روحانی به گفته خودش آدمها را با کارهایش خرد می کند و از این بابت خدا را نیز شاکر است. البته منظور تاثیرگذاری گرافیک در خدمت قرآن کریم است که منجر به خرد کردن نفس اماره می گردد.
آیه گرافی
تصاویری که برای ساخت یک تصویر گرافیکی برای رسم آیه ها لازم است، بسته به معانی آیات متفاوت خواهد بود. بطور کلی به همین خاطر گفته ایم گرافیک در خدمت قرآن کریم و نه بالعکس. زیرا این قرآن کریم است که با معانی والا و انسان ساز خود به هنر جهت دهی می کند و ساختارهای جدید خلق می کند.
در ادامه چند نمونه کار از این آیات را مشاهده می فرمایید. برای مشاهده سایر آثار این هنرمند به صفحه اینستاگرام آیه گرافی سری بزنید تا بیشتر با این هنر متعهد آشنا شوید.
انتخاب تصاویر عمومی قرآن کریم
برای انجام کارهای گرافیکی و به خدمت گرفتن آن در قرآن کریم همانگونه که اشاره کردیم با موضوعیت داستان نتیجه متفاوت است. ولی فرض کنیم که موضوعی عمومی در راستای قرآن کریم در دستور کارتان دارید، در انتهای این متن تعدادی تصویر با موضوع قرآن کریم و با کیفیت بالا قرار می دهیم که کار شما را آسان کرده باشیم.



شما چه سایتی برای دانلود تصاویر مذهبی پیشنهاد می دهید؟ نظر خود را در بخش نظرات با سایرین به اشتراک بگذارید.
درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادی
دیدگاهتان را بنویسید