گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟ ۶ سوالی که باید از خود بپرسید

گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟ این سوالی است که حتی اگر نخواهید به آن فکر کنید با دیدن آنچه در پیرامون شماست، دائماً در ذهنتان خواهد چرخید. فرقی نمی کند کجا باشید یا در حال انجام چه کاری. در اتاق انتظار دندانپزشک در حال ورق زدن جزوههایتان هستید. یا مشغول تماشای برنامه مورد علاقهتان در تلویزیون و یا در حال نگاه کردن به تبلیغ رستورانی جدید روی بیلبورد. تمامی این ها حاوی طراحی هایی برای جلب توجه شما هستند. مجموعه ای از طرح های گرافیکی که قرار است پیامی را به شما منتقل کنند و در ذهن شما جا بگذارند.
تنوع این طراحی ها، رنگ آمیزی به کار رفته در آنها و نوع آوری پیاده شده همگی بیننده را بر آن می دارند که دائماً خود را در چالش ایجاد تغییر در هر یک از بخش های این طراحی ببیند. اینکه بهتر بود چه ترکیب رنگی جایگزین مثلاً رنگ های گرم زمینه می شد یا طرح اگر بیضی بود کار جذابتر از آب در می آمد. یا اینکه اگر شما بودید چه طرحی را برای انتقال پیام انتخاب می کردید.
در هر حال اگر ذرهای خلاقیت ذاتی داشته و جزئی بین باشید حتماً از خود خواهید پرسید: “آیا گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟”
برای پاسخ به این سوال ۶ پرسش وجود دارد که اگر جواب مناسب برای آن ها داشته باشید می توانید به نتیجه قطعی برسید.
۶ سوالی که باید از خود بپرسید
۱. آیا من می توانم در فیلدهای مختلف کاری فعالیت کنم؟
یک گرافیک دیزاینر باید بتواند پروژه های مختلف را همزمان با هم پیگیری کرده و به سرانجام برساند. در واقع آنچه مهم است داشتن توانایی مدیریت برنامه است. اگر در یک موسسه گرافیکی کار می کنید قطعا در آن واحد چندین مشتری از برندهای مختلف دارید که هر یک تقاضایی برای طراحی دارند. یکی بنر تبلیغاتی می خواهد، دیگری سفارش بروشور داده است. کاتالوگ های چاپی و برگه های فروش و حتی بنرهایی برای وب سایت های مختلف همه از انواع این سفارشات می توانند باشند.
در ابعادی وسیع تر گاه پیش می آید که شما نه تنها چند پروژه را همزمان با هم در دست دارید بلکه باید در کنار انجام آن ها کار حسابداری مربوط به دیگری یا بازاریابی و حتی ارتباط با مشتریان را خود انجام دهید. جدا از اینکه در چه محیطی کار می کنید باید در وهله اول در مورد خودتان این را بدانید که آیا سازگاری و توانایی برای مدیریت چند منظوره را در خود می بینید یا نه.
۲. آیا در مقابل تغییرات انعطاف پذیر هستم؟
در ادامه پاسخ به سوال گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟ شما باید بدانید که آیا برای قبول و یادگیری مادام العمر تغییر تحولات بوجود آمده در این فعالیت، پذیرش کافی را دارید؟
دنیای طراحی گرافیکی دائماً دستخوش نو شدن است. تکنیک ها و فناوری های جدید به شکل تصاعدی در حال رشد و دگرگونی است. نرم افزارهای جدید جای خود را به قدیمیترها می دهند. پس شما هیچ وقت نمی توانید دست از یادگیری فنون جدید مرتبط با این صنعت بکشید. در کنار تمامی کارها باید وقت و علاقه لازم برای یادگیری را داشته باشید.
۳. آیا به اندازه کافی صبور هستم؟
درست است که پاسخ به این سوال تا حد زیادی نسبی است. اما این را به خاطر داشته باشید که وقتی پای مشتریان متفاوت با تنوع کاری بالا در میان است، کمتر پروژهای خواهید داشت که صفر تا صد آن با سلیقه شخصی خودتان جلو برود. به یاد داشته باشید که سر لوحه تمامی کارهای خدماتی جمله: “حق با مشتری است” می باشد. پس قطعاً در این مسیر زمانی را باید صرف رسیدگی به شکایات، پیشنهادات و بازخوردهای مشتریان کنید. حتی در مواردی گرافیک دیزاینر در میانه راه طراحی خود، با درخواست مشتری در جهت تغییر پروژه مواجه می شود.
درست است که برای حفظ رابطه بهینه بین شما و مشتریان راه کارهای متعددی وجود دارد، اما در نهایت یک گرافیک دیزانر باید صبور باشد. نهایتا برای جلب نظر مشتری شاید بارها مجبور به تغییر طراحی های خود شود.
۴. آیا روحیه انجام کار تیمی و گروهی را دارم؟
با آنکه گرافیک دیزاینر در زمان تهیه مواد مورد نیاز برای انجام یک طراحی، وقت زیادی را به شکل انفرادی می گذارند، اما در نهایت کار به شکل تیمی انجام می شود. بخش عمده تحویل پروژه مبتنی بر فعالیت همگی افراد گروه است. باید با رهبر پروژه، دستیاران، و حتا خود مشتری در تعامل و تقابل دائم بود. این در حالی است که به عنوان گرافیک دیزاینر طرح پیشنهادی خود را برای بالا بردن جذابیت بصری جلو می برید. اینکار آسان نیست و بی شک به درایت و مدیریت لازم نیاز دارد تا بتوانید حتی اگر نظر مخالفی وجود دارد به درستی به آن گوش دهید و در صورت لزوم آن را به کار ببندید.
۵. آیا می توانم به هنگام انتقاد، شرایط را کنترل و اداره کنم؟
وقتی پای تنوع طراحی های ذهنی به میان می آید امکان ندارد که شما با نظرات متفاوت و کاملاً مخالف با نظر و طرح خودتان روبرو نشوید. اگر می خواهید حرفه ای رفتار کنید، هیچ انتقادی را شخصی تلقی نکنید. گفتن این حرف به نظر راحت می آید. اما بین گفته تا رفتار تفاوت بسیار است. ممدیریت بحران سختتر می شود وقتی شما با تمام وجود تلاشتان را کرده اید و تمامتان را در میان گذاشته اید. حالا با حجمه ای از انتقاد نسبت به کارتان روبرو می شوید. این هم یکی دیگر از توانایی های مهم برای موفقیت در این حرفه است. باید به خواست مشتری احترام بگذارید و برای جلب نظر موافق تلاش کنید.
حالا فضایی پر از انتقاد را در نظر بگیرید و یکبار دیگر از خود بپرسید: آیا گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟
به عنوان یک گرافیک دیزاینر همیشه طرح های شما در معرض دید و انتقاد دیگران است. این ماجرا لزوماً بد نیست. به انتقادها بدون گارد قبلی گوش فرا دهید. اگر انتقاد سازنده و متفکرانه بود، آن را به کار ببندید. استفاده از اینگونه انتقادها منجر به پیشرفت شما در کار می شود.
به قول وینیستون چرچیل سیاستمدار بزرگ انگلیس: آنکس که تغییر را نمی پذیرد محکوم به شکست است.
۶. آیا من می توانم در حل مشکلات قدرتمند عمل کنم؟
این قابلیت تا حد زیادی در هر یک از ما در طی زندگی، به رشد می رسد. چراکه در روزمرگی خود دائماً در موقعیت هایی قرار می گیریم که مجبور به حل مشکلات می شویم. چه موردی مربوط به خودمان باشد یا پا در میانی برای مشکل دیگری قلمداد شود. در محیط کار، زندگی شخصی یا حتی به عنوان والدین، این امر اجتناب ناپذیر است.
پس شما به عنوان یک گرافیک دیزاینر هم باید بتوانید از این قابلیتی که در زندگی به کار میبرید، استفاده کنید. خسته نشوید و پا پس نکشید. برخی از درخواست های کاری شما چالش برانگیز هستند. اگر ذهنیتی دارید که از مشکلات فرار نمی کنید و آن ها را فرصتی برای ورزیده شدن می بینید، به شما تبریک می گویم، شما در برآورده کردن خواسته مشتریان خود به طور قطع و به بهترین شکل موفق خواهید بود. حتا اگر بارها و بارها دست به تغییر طراحی خود بزنید.
وظیفه یک گرافیک دیزاینر موفق پیدا کردن راه حلی موثر برای رسیدن به هدف مورد نظر و حل مشکلات پیش رو می باشد. این جمله را جایی یادداشت کنید که بتوانید مرتب ببینید: یا راهی می یابم یا راهی می سازم.
کلام آخر
آیا گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟ با پاسخ به سوالات بالا می توانید به جواب این سوال دسترسی پیدا کنید. دفعه بعد که در حال گذر از خیابان بودید و چشمتان به یک بیلبورد تبلیغاتی افتاد، یا در حال نوشیدن یک آب میوه پاکتی، طراحی گرافیکی جعبه آن توجهتان را به خود جلب کرد به این سوال فکر کنید که: آیا گرافیک دیزاینر بشوم یا نه؟ به ندای دلتان گوش فرا دهید و روی استعدادهای درونی خود حساب کنید. با مراجعه به مقالات دیگر ما، بیشتر در مورد این حرفه بخوانید و بدانید تا بتوانید تصمیم درست و به جایی را برای آینده شغلی خود بگیرید. همچنین می توانید برای شروع در دوره صفر تا صد فتوشاپ شرکت کنید.

درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادی
دیدگاهتان را بنویسید