۴ نکته مهم که باید قبل از فریلنسر شدن بدانید

آموزش های زیادی در دنیای اینترنت وجود دارد که به شما یاد می دهد چطور گرافیک دیزاین یاد بگیرید. فرقی ندارد در چه سطحی باشید، بالاخره یک آموزش مناسب برای شما هست. برای بعضی افراد، طراحی گرافیک یک سرگرمی جذاب است. برای بعضی دیگر، منبع دیگری برای درآمد. برای هرکسی فریلنسر شدن مسیر متفاوتی را می طلبد. اما نکته ها و ترفندهایی وجود دارد که به شما کمک می کند در جامعه فریلنسرها بیشتر دیده شوید.
۱. فریلنسر شدن برای شما چه معنایی دارد؟
اول اینکه یک تعریف کلی و دقیق برای فریلنسر شدن وجود ندارد. برای شما ممکن است فریلنس کار کردن به معنای گرفتن یکی دو پروژه در هفته باشد که صرفاً از پس هزینه های جاری خود بر بیایید. برای شخص دیگری ممکن است فریلنسینگ به عنوان منبع درآمد دوم به حساب بیاید. یکی از مهم ترین نکات این است که تعریف خود را نسبت به فریلنسر بودن مشخص کنید.
- امید دارید که با این سبک کار کردن به چه دستاوردی برسید؟
- آیا قصد دارید صرفاً تجربه کنید؟
- آیا قرار است به این کار به چشم یک سرگرمی درآمدزا نگاه کنید که در کنار شغل اصلی تان وجود دارد؟
- یا شاید از شغل فعلی خود خسته شده اید و می خواهید از لحاظ کاری مستقل شوید؟
همه اینها دلایل بسیار خوبی برای فریلنسر شدن است. اما قبل از اینکه اقدام به کاری بکنید، بهتر است بدانید آزادکار بودن یا همان فریلنسینگ چگونه است و زندگی یک فریلنسر چطور می گذرد.
۲. تعریف موفقیت برای شما چیست؟
بعد از اینکه هدف خود از فریلنسر شدن را مشخص کردید، وقت آن است که موفقیت را برای خود تعریف کنید. تعریف کردن موفقیت یعنی مشخص کردن پارامترها برای رسیدن به اهدافتان. اگر معنای دقیقی از موفقیت نداشته باشید، نمیتوانید با قاطعیت بگوید به هدف خود رسیده اید یا نه. بیشتر افراد موفقیت را با میزان پولی که به دست می آورند می سنجند. با اینکه پول هم معیار خوبی برای موفقیت است، اما چندان واضح نیست.
یکی از معیارهایی که می شود در نظر گرفت، هدف قرار دادن یک تعداد مشخص مشتری یا پروژه است. با هدف گذاری روی تعداد پروژه ها یا مشتری ها، شما بیشتر از اینکه به فکر گرفتن پول و پول در آوردن به هر قیمتی باشید، به دنبال تداوم و استمرار هستید. ممکن است شما با گرفتن یک پروژه به هدف مالی خود دست پیدا کنید. یا حتی می توانید هدف خود را تعداد مشخصی از یک نوع پروژه بگذارید. مثلاً بگویید میخواهم تا سه ماه آینده روی ۲۰ پوستر کار کنم. در هر حال این معیارهای شماست که موفقیت را تعریف می کند.
۳. برای مدیریت زمان خود برنامه ریزی کنید
وقتی اهداف خود را مشخص کردید، باید برای عملی کردن آن زمان بندی کنید. بهتر است این سوال ها را از خود بپرسید:
- چقدر زمان برای طراحی گرافیک صرف می کنید؟
- آیا این زمان شامل تمام کارهای گرافیکی شماست یا فقط آن پروژه هایی که به خاطرش پول دریافت می کنید؟
- به تنهایی کار می کنید یا عضوی از یک تیم هستید؟
- گروهی کار کردن چه تاثیری روی روند کاری تان می گذارد؟
- چطور توانایی ها و مهارت های خود را افزایش می دهید با توجه به این که باید زمان کافی هم برای انجام پروژه های فریلنس خود داشته باشید؟
- و چه برنامه ای برای گسترش کسب و کار خود و بدست آوردن مشتری های بیشتر دارید؟
۴. برنامه ریزی های خود را به تکه های کوچکتر خرد کنید
اگر قرار باشد یک کیک بزرگ را بخورید، چه کار می کنید؟ مسلماً اول به قطعه های کوچک تقسیمش می کنید. برای اهداف بزرگ هم باید چنین اتفاقی بیفتد. به لیست هدف هایی که نوشته اید نگاهی بیندازید. ببینید چطور می توانید مراحل کوچکتری برای رسیدن به آن هدف در نظر بگیرید. بیایید یک مثال بزنیم.
هدف من این است که مشتریان زیادی کارهای گرافیکی من را ببینند و سفارش دهند.
برای شروع من یک اکانت در شبکه های اجتماعی باز می کنم و تصاویری از طراحی هایم را در آن قرار می دهم. سعی می کنم هفته ای ۳ پست خوب در صفحه ام بارگزاری کنم. اگر بتوانم با سایر گرافیست ها هم ارتباط بگیرم و با آنها روابط کاری برقرار کنم که عالی می شود. بعد از اینکه کمی در شبکه های اجتماعی جا افتادم، یک صفحه شخصی یا بلاگ باز می کنم. در این بلاگ سعی میکنم مطالبی قرار دهم که در زمینه تخصصیم باشد و به سایر افراد کمک کند. مشتریان نیز در این حین با من بیشتر آشنا می شوند و اگر کمی خوش شانس باشم، سفارشاتشان را به من خواهند داد.
این یک نمونه مشخص و واضح از خرد کردن یک هدف بزرگ، به مراحل کوچکتر است. بد نیست شما هم اگر قصد فریلنسر شدن را دارید، این ۴ مرحله را انجام داده و قدم های اول را بردارید. کمی تحقیق کنید. احتمالاً آدم های زیادی با هدف های مشابه خودتان پیدا می کنید. سعی کنید از تجربیاتشان استفاده کنید و از ارتباطاتی که دارند بهره بگیرید.
منبع مقاله : Freepik.com
درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادی
دیدگاهتان را بنویسید