تاثیر روانشناسی رنگ در گرافیک

تاثیر روانشناسی رنگ در گرافیک . همه انسان در این جهان هستی، به نوعی با رنگ در تعامل هستند. بارها شده در فروشگاه بین چند محصول مشابه، آن محصولی را انتخاب کرده ایم که خوش رنگ و لعاب تر بوده است. یا ساعت هایی که محو تماشای طبیعت و رنگ های خدادای آن شده ایم. می شود گفت تمامی رنگ ها، احساس را به ما منتقل می کنند. به تاثیر این رنگ ها در فیلدهای مختلف، روانشناسی رنگ می گویند. در این مطلب به توضیح روانشناسی رنگ در گرافیک می پردازیم.
در این صفحه میخوانید:
از تاثیر روانشناسی رنگ در زندگی انسان چه می دانید؟
حس بینایی بعنوان قوی ترین حس انسان شناخته شده است. رنگها در زندگی افراد موثر هستند. رنگها باعث می شوند که افراد بتوانند به درک بهتری از محیط اطراف، کسب اطلاعات و جهت یابی برسند و با محیط ارتباط موثرتری برقرار کنند. بیشتر روانشناسان بر این باورند که رنگ ها بر نوع دریافت ما از برخی موقعیت ها تاثیرپذیرند. آنها معتقد هستند که مغز انسان به طور ذاتی رنگ ها را با احساس ترکیب می کند. برای مثال رنگ قرمز همواره مردم را با خطر شناخته شده است. ما ارتباط بین رنگ قرمز و خطر را با دست زدن به اجاق داغ و قرمزی که در دوران کودکی با تذکر مادر به ما هشدار داده شده، آشنا هستیم.
روانشناسی رنگ در واقع تأثیرگذاری رنگ موجود در محیط بر ذهن و حالتهای روحی و روانی افراد را سرلوحه خود قرار داده است. برای مثال رنگ ها بعنوان شفادهنده بیماری ها، ایجاد کننده تغییرات مثبت در فکر و ذهن، شخصیت انسان در تنظیم اهداف شغلی و ارتقاء مهارتهای ارتباطی، استفاده درست و اصولی رنگ ها شناخته شده است.
آیا روانشناسی رنگ در گرافیک و طراحی تاثیر دارد؟
روانشناسی رنگ در گرافیک، عاملی مهم و تاثیرگذار در طراحی ها محسوب می شود. در نظر داشته باشیم که اتفاقی نیست که اکثر رستوران ها در لوگوی خود از دو رنگ ثابت استفاده می کنند یا اینکه پرستاران و پزشکان را با لباسی به رنگ سفید می شناسیم. طراحان گرافیک باید در طراحی های سایت ، لوگو، کارت ویزیت و موارد دیگر، مبحث روانشناسی رنگ در گرافیک را مدنظر داشته باشند.
اطلاع از این موضوع که در طراحی وب سایت ها باید از ترکیب چه رنگهایی برای تاثیرگذاری بر کاربران و جذب بیشتر آنها، بسیار اهمیت دارد. برای مثال رنگهایی که برای تبلیغ یک کالا در وب سایت فروش انتخاب می شود ، تاثیری شگرف برای انتخاب و خرید بالا توسط مشتریان دارد. اینجاست که گرافیست با تسلط بر مهارت روانشناسی رنگ در گرافیک با کمی رنگ و لعاب و سلیقه، می تواند این امر را برای فروشندگان کالا محقق سازد. جالب است بدانید که در طراحی سایت رستوران یا کافی شاپ ، طراحان گرافیک از رنگبندی صورتی یا قهوه ای استفاده می کنند تا هم برای مشتریان اشتها آور باشد، هم این رنگ بندی مرتبط با موضوع فعالیت سایت است.
از دیگر مزایای آشنایی با روانشناسی رنگ در گرافیک این است که شما می توانید در طراحی سایت چند منظوره به نحو احسن از آن بهره ببرید. طراحان گرافیک می توانند رنگ بندی بخش های مختلف وبسایت خود را براساس سلیقه و خصوصیات افراد و کاربرانی که از آن استفاده میکنند، انتخاب نمایند. برای مثال سایت گوگل برای شبکه اجتماعی از رنگ قرمز و برای سایت اصلی خود از رنگ آبی استفاده کرده است. انتخاب رنگها در طراحی سایت ، تا حد زیادی احساسات ، عواطف و انگیزه بازدید کنندگان از سایت را تحت تاثیر قرار می دهد.
تاثیر روانشناسی رنگ در گرافیک :
شناخت رنگ ها در روانشناسی رنگ در گرافیک نقش بسزایی دارد. برای نمونه رنگ سفید بعنوان بهترین رنگ برای بک گراند یا پس زمینه سایت است. همینطور در زمینه تجارت و بازاریابی رنگ سفید بسیار انرژی بخش خواهد بود. رنگ آبی نماد امنیت ، اعتماد، مسئولیت پذیری و وفاداری است که در دنیای تجارت مفهوم ضمانت مالی را القا می کند. برای سایت های طبیعت گردی و حامیان طبیعت، بیشتر از رنگ های قهوه ای و سبز استفاده می شود که نماد تاثیرگذاری ، توانگری ، حاصلخیزی و کمک کننده بودن است.
در نظر داشته باشید که یک طراح سایت براساس سیاست ها و خط مشی های سایت مورد نظر می تواند برای جذب کاربران و ایجاد فضای اطمینان بخش ، درباره روانشناسی رنگ در گرافیک، آگاهی های لازم را کسب نماید. تاثیر روانشناسی رنگ در گرافیک – در طراحی و انتخاب رنگ ها باید این موضوع را در نظر بگیرد که این رنگ ها در چه صفحات و با چه موضوعاتی کاربرد دارد. در واقع عملکرد و محوریت سایت در انتخاب رنگ بندی بسیار مفید و قابل توجه است.
ماهیت رنگ ها در روانشناسی رنگ در گرافیک
طراحان گرافیک می دانند که رنگ ها در دو تقسیم بندی برای طراحی گرافیک قرار می گیرند: رنگ های اولیه یا اصلی و رنگ های ثانویه. رنگ های اولیه قرمز، آبی و زرد که با ترکیب این سه رنگ اصلی، رنگهای ثانویه مثل نارنجی، سبز، بنفش تشکیل می شوند.
مبحث مهم دیگر در روانشناسی رنگ در گرافیک، انواع طرح های رنگی است که درواقع بیانگر هارمونی رنگ ها براساس چرخه رنگ است و بهترین رنگ ها را در کنار هم قرار می دهد.. بنابراین طراح براساس مونوکروماتیک (انتخاب تک رنگ با شدت های مختلف در کنار هم) ، آنالوگ (انتخاب رنگ براساس رنگ چپ و راست در چرخه رنگی مثل رنگ قرمز و نارنجی) ، رنگ های مکمل (انتخاب رنگهای روبروی هم در چرخه رنگ مثل قرمز و سبز) می تواند آگاهی خود را در روانشناسی رنگ در گرافیک برای طراحی لوگو یا کارت ویزیت و … به نمایش بگذارد.
روانشناسی رنگ های اصلی به تفکیک
سفید
تاثیر روانشناسی رنگ در گرافیک – یکی از رنگ های اصلی مورد استفاده در طراحی ها، سفید است. رنگی که به عنوان رنگ بک گراند در وب سایت ها استفاده می شود.سفید رنگ صداقت، پاکی، رنگی خستگی گیر و انرژی بخش است.
سیاه
رنگی که در اکثر طراحی ها برای رنگ متون روی پس زمینه روشن ایده آل است. رنگی که از نظر روانشناسی نشان دهنده قدرت، دلیری، شهامت و فریبندگی است. پیشنهاد می شود کمتر از این رنگ به عنوان بک گراند استفاده کنید چرا که چشم را خسته می کند.
قرمز
قرمز نمایانگر هیجان، احساسات شدید، خطر و سرعت است. این رنگ به شدت بیننده را به خود جذب می کند. در صنعت های مختلف، بیشتر از همه در صنعت غذا استفاده می شود. به همین خاطر بیشتر رستوران ها از رنگ قرمز برای بالا بردن هیجان و ولع مشتریان استفاده می کنند.
آبی
رنگ آبی القا کننده امنیت، اعتماد و وفاداری است. یکی از رنگ های عامه پسند و در تجارت به معنای ضمانت مالی است.
سبز
سبز نشان سلامت، سرسبزی و تندرستی است. در بسیاری از کسب و کارهای مربوط به سلامت یا پزشکی از رنگ سبز برای لوگو استفاده می شود.
درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه طراح پروداکتیوتری باشیم؟ مدیریت پروژه برای طراحان
طراحی کاراکتر وکتور از صفر تا صد
۱۰ قانون طلایی طراحی لوگو
معنای رنگ ها در فرهنگ های مختلف و کاربرد آنها در گرافیک
ترکیب تصاویر دیجیتال؛ ساخت جهانهای بصری موازی
آماده کردن طراحی برای فرایند چاپ
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام، خسته نباشید
ممنون از زحمات شما ….
مطالب فوق برای روانشناسی بیش از اندازه خلاصه بود.
سلام وقت بخیر..
انشالله در آینده مقالات مفصلتری رو خدمت کاربران ارائه میکنیم .
ممنون از ارسال نظرتون .
با احترام ..
خانه فتوشاپ
مطلبای خوبی که تو سایتتون میذارین قابل تقدیره. خیلی ممنونم که دارین سعی میکنین کار مردم رو راه بندازین. اینقدر اینترنت تو زندگی مردم نقش پر رنگی پیدا کرده که حتی دیگه واس لوله بازکنی برچسب ها بی معنا شدن و کسی دیگه نمیره روی در و دیوار دنبال لوله بازکن بگرده. خیلی از کتاب ها الان آنلاین پیدا میشن و واسه آموزش دیدن خیلی از کارها نیازی نیست بریم دنبال کلاسهای حضوری. واقعا ازتون ممنونم که کار رو برامون راحت تر کردین. من الان دیگه همه کارام از پیدا کردن آموزش های ساده تا چاه بازکنی خونم رو اینترنتی اوکی میکنمچقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. ممنون بابت راهنمایی های خوبی که دارین
با سلام و احترام و تشکر از همراهی و حمایت شما کاربر گرامی.