سلام رفقا امیدوارم حالتون خوب باشه . من عرفانم و این قیمت دوم از آموزش ۱۲ قوانین انیمیشن سازی هستش . اگه هنوز قسمت اول ۱۲ قانون انیمیشن سازی رو نخوندی میتونی اول اون مقاله رو بخونی و بعد بیای و ادامش رو در این جا بخونی
تا اینجا چی شده ؟
خب در سری قبلی ما تا قانون ۵ رو بررسی کردیم و مثال های تصویری و گفتاری براش زدیم . امیدوارم تا اینجا برات مفید واقع شده باشه .
اما در قسما دوم میرسیم به قسمت دوم این سری و ۷ قانون باقی مانده رو با هم بررسی می کنیم و به این قضیه و قصه پایان میدیم . گس با ما همراه باشید.
۱۲ قانون انیمیشن سازی شرکت دیزنی :
شرکت دیزنی میگه که
- فشردگی و کشیدگی
- پیش بینی
- حرکت به جلو و فریم به فریم یا حالت به حالت
- دنباله ها و هم پوشانی
- خلاصه گویی
- افزایش و کاهش سرعت
- قوس
- عمل و یا حرکت ثانویه
- زمان بندی
- اغراق
- طراحی
- گیرایی
قانون شماره شش : افزایش و کاهش سرعت ( slow in and slow out )
یک توپ رو در نظر بگیرید که محکم به زمین کوبیده میشه . خب تو مرحله اول با سرعت بالایی به بالا میره . در یک نقطه کمی وای می ایستد و بعد سقوط میکنه . بیاین سرعت این توپ رو تو حالت های مختلف بررسی کنیم .
حالت اول : وقتی به زمین کوبیده میشه
در این حالت در ابتدا سرعت بیشتر حالت خودش هست و کم کم که به بالا میرسد سرعتش کم میشود
حالت دوم : وقتی در یک نقطه وای می ایستد
در این نقطه سرعتش صفر میشود
حالت سوم : وقتی سقوط میکند
در این حالت در ابتدا سرعت کم است و در نزدیکی زمین سرعت به بیشترین حالت خود میرسد ولی نکته اینجا است که مثل حالت اول نیست
قانون شماره هفت : قوس (ARC )
خب فک میکنم از اسمش معلوم باشه که منظور داستان چیه.
بزار یه مثال برات بزنم و یک سوال ؟
فک کن روی زمین نشستی و میخوای بلند شی و بری یک لیوان آب بخوری . اکیه ؟.
آیا قبل بلند شدن به اصطلاح خیز بر نمیداری ؟ یا خودتو جمع نمیکنی ؟ دقیقا مثل یک کانی که وقتی میخواد تیری رو پرتاب کنه کش میاد و بعد رها میشه .
یا بهتره بگم مثل یک فنر که جمع میشه و بعد میپره بالا ! ( حالا نیاز نیست تو بالا بپری .
قانون شماره هشت : حرکت ثانویه(action secondry)
فک کن تو میخوای عصبانی بشی و این عصبانیتت در چهرت نشون داده بشه .
خب یکم ابروهات بالا میاد ، سرخ میشی ، چشات گردد میشه ، با انگشتات بازی میکنی ، دستت رو مشت میکنی و لبات حرکت میکنه .
تمام این ها حرکت ها ثانویه که نشون میده تو عصبانی هستی در واقعرحرکت اصلی و حس اصلی تو عصبانیت هستش و تمام این ها این حس و حرکت رو تاکیید میکنه.
قانون شماره نهم: زمان بندی(timing)
زمان بندی یعنی کارکتر تو دقیقا در هر فریم یا ثانیه یا دقیقه و یا ساعت چه حرکتی و اکتی داشته باشه . مثلا اگه تو ثانیه ۱۰ طبق داستان قراره بدوه پس این کارو باید براش انجام بدی.
و اگر ثانیه ۱۰ بشه ۱۱۱ کل خط داستانی ممکنه بهم بخوره ( مخصوصا در پروژ های جدی و سنگین ) . به قولی هر حرف ونکته مکانی دارد . این هم همین شکل است هر حرکت و حسی جایگاه مخصوص به خودش رو داره.
قانون شماره دهم : اغراق (exaggeration)
وقتی داری انیمیشن درست میکنه باید یادت باشه که با انسان های ۵۰ ساله سر وکار نداری ( البته که بعضی از همونام کارتون نگاه میکنند ) .
باید بدونی و درک کنی که با بچه و نوجوان و نو نهال سر وکار داری و مخاطب تو این افراد هستند.
افراد تو این سن دارای قوه تخل بالا و پر از رویا هستند که میتونن در کثری از ثانیه ساعت ها تو دنیای خیالی خودشون گشت بزنن و برای خودشون زندگی کنند .
ماهیت و رسالت انیمیشن هم همینه . یعنی سرگرم کردن ، رویا بافی و بردن به دنیای رنگاررنگ خیال که واقع گرایی محض هیج جایگاهی در اینجا نداره.
قانون یازدهم و دوازدهم : طراحی جذاب و گیرا
قانون دوازده و یازده از سری قوانین انیمیشن سازی هر دو در مورد طراحی بود . طراحی محیط و کارکتر های انیمیشن باید مناسب با خلق و خو ، روایت و حال هوای خود کارکتر طراحی شود .
رنگ ها باید در یک خانواده باشند یا نسبت به هم تناسب داشته باشند تا بتوانند یک تصویر یکپارچه و واحد رو تشکیل بدن و در عین حال جذاب هم باشند
سخن آخر
دوست دارم به قولی هر چه میخواهد دل تنگت بگو رو تو کامنتا ادا کنی و برام بنویسی بعد خوندنم مطلب قوانین انیمیشن سازی چه ذهنیتی بهت دست داد
امیدوارم به دردت خورده باشه
آرزوی موفقیت عرفان