چطور یک کارت ویزیت به یادماندنی طراحی کنیم؟

در دنیای ارتباطات و حساب های کاربری حرفه ای و اکانت های لینکدین، ممکن است شما هم به این فکر افتاده باشید که نیاز به یک معرفی درست و حسابی از خود دارید. یکی از ساده ترین ابزارهای ارتباطی برای طراحان، کارت ویزیت است. چرا که هم می توانید اطلاعات تماس خود را با افراد به اشتراک بگذارید، هم می توانید نمونه ای از خلاقیت و توانایی های خود را به مخاطب خود ارائه کنید.
جالب است بدانید افراد موفقی چون استیو جابز، مارک زاکربرگ و حتی باراک اوباما همیشه یک کارت ویزیت از خود به همراه دارند. برای اینکه شما هم یک کارت ویزیت به یاد ماندنی طراحی کنید و در همین مسیر گام بردارید، ۵ مرحله ساده به شما معرفی می کنیم که با دنبال کردن آن می توانید طراحی خود را جذاب تر کنید.
۱.اطلاعات خود را اولویت بندی کنید.
اولین چیزی که باید هنگام طراحی یک کارت ویزیت در نظر داشته باشید، اطلاعاتی است که می خواهید روی کارت ثبت شوند. که معمولاً شامل موارد زیر می شود:
نام شما: هدف از ساختن یک کارت ویزیت این است افراد شما را به خاطر بسپارند، درست است؟ پس مطمئن شوید که نامتان به خوبی روی کارت به چشم می آید و قابل خواندن است.
شرکت شما: همینطور خیلی مهم است که مخاطبین یادشان بماند که شما چه خدماتی به آنها ارائه می دهید. و مهم تر از آن اینکه در آینده چطور به کارشان خواهید آمد. به همین خاطر دومین اطلاعات مهمی که باید در کارت ویزیتتان دیده شود، نام شرکتی است که در آن کار می کنید. یا اگر یک فریلنسر هستید، تخصصی که دارید یا خدمتی که ارائه می دهید.
اطلاعات تماس شما: جزء ضروری دیگر هر کارت ویزیتی، اطلاعات تماس است. شماره تلفن، آدرس ایمیل، وب سایت و یا تمام این موارد.
۲. از ساختار درختی بصری به نفع خود استفاده کنید
ساختار درختی بصری در واقع یعنی چیدن اطلاعات به ترتیب از مهم ترین به کم اهمیت ترین. می توانید این رتبه بندی و ساختار را با کم و زیاد کردن سایز نوشته ها یا رنگ بندی آن ها انجام دهید. یا حتی به محل قرار گیری اطلاعات در صفحه دقت کنید.
در این کارت ویزیت هایی که توسط دو طراح گرافیک به نام های Renga و Luis Rodriguez Carmas طراحی شده اند، به خوبی این تفاوت اندازه را مشاهده می کنید. به محض دیدن کارت ویزیت ابتدا نوشته اصلی که عنوان کسب و کار است را می بینیم. و بعد از آن نگاهمان به سایر جزئیات می افتد. برای کارت ویزیت شخصی خود نیز ابتدا به این فکر کنید که می خواهید چه چیزی را مخاطب در نگاه اول متوجه شود، اسم شما یا خدمتی که ارائه می دهید؟ با توجه به پاسختان ساختار کارت ویزیت خود را ایجاد کنید.
۳. به سبک خودتان طراحی کنید
حالا که می دانید چه اطلاعاتی قرار است روی کارت ویزیت ثبت شود و چگونه قرار است این متون درجه بندی شوند، نوبت به بخش طراحی آن می رسد.
اگر برای یک کسب و کار یا شرکت کار می کنید، طرح شما بهتر با رنگ سازمانی، فونت و لوگوی آن برند، هماهنگی داشته باشید. اگر هم برای خود کار می کنید که می توانید از قوانین روانشناسی رنگ برای کارتان بهره بگیرید تا حس و حال دلخواهتان را به مخاطب بروز دهید.
معمولاً طراحان حرفه ای برای کارهای خود از یک پالت ۲-۳ رنگی استفاده می کنند. این کار باعث می شود یک طراحی یکدست و تمیز داشته باشید و مخاطب با انواع رنگ و گرادیانت سردرگم نشود.
۴. در طراحی خود شجاعت به خرج دهید
قرار نیست شما هم ساختار تکراری و همیشگی یک کارت ویزیت را رعایت کنید. می توانید کاملاً مدرن باشید و طرح ها و فرم های جدید را امتحان کنید. آدرس صفحات شبکه های مجازی خود را روی کارت بزنید. رنگ های روشن استفاده کنید. و حتی از فرم های غیر معمول مربع یا لوزی استفاده کنید.
۵. از فضای سفید به نفع خود بهره ببرید
حقیقت این است که برای طراحی روی یک کارت ویزیت فضای آن چنانی در اختیار ندارید. کارت ویزیت به گونه ای ساخته شده که به راحتی در کیف پول یا جیب افراد جا شود. به همین خاطر ممکن است در حین طراحی وسوسه شوید که از هر سانتی متر فضای آن استفاده کنید.
اما به خاطر بسپارید که یک قائده بسیار مهم در طراحی وجود دارد به نام فضای سفید. فضای سفید در واقع فضایی است که در صفحه خالی می ماند و اجازه می دهد اجزای مهم دیگر به خوبی در کار دیده شوند.
در مثال های بالا می بینید که چطور فضای خالی موجود در کارت ویزیت طرح را جذاب تر و منحصر به فرد کرده است. با این که در هر دو کار تایپوگرافی نقش مهمی را ایفا می کنند، اما همان متن ها بسیار مینیمال طراحی شده اند و فضای خالی اطراف آنها اجازه نفس کشیدن به طرح داده است.
با در نظر گرفتن موارد و نکاتی که مطرح شد حالا می توانید دست به کار شوید و یک کارت ویزیت به یادماندنی برای خود ایجاد کنید. ذهن خود را محدود نکنید. اجازه دهید ایده ها از ذهنتان به بیرون سرازیر شوند. وقت طراحیه!
درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادی
دیدگاهتان را بنویسید