توصیههایی دربارۀ راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار موفق

بسیاری از متخصصان خلاق آرزو دارند که کسب و کار شخصی خود را راهاندازی کنند؛ چه این کسب و کار به صورت فریلنس و تماموقت و تحت نام خودشان باشد و چه راه اندازی یک استودیوی طراحی کوچک با دوستانشان باشد. شاید زندگی یک کارآفرین یا مؤسس یک شرکت از بیرون بسیار محسور کننده و جذاب به نظر برسد؛ اما در عمل، بیشتر اوقات غافلگیر کننده و گیج کننده است؛ به خصوص اگر اولین بار است که راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار را تجربه میکنید و سردرگم میشوید که دقیقاً باید چه کار کنید!
در این مقاله که از سایت دریبلداتکام برای شما ترجمه شده است، چند طراح و کارآفرین باتجربه و خودساخته، از چالشهای راهاندازی کسب و کارهای خلاقانۀ خود میگویند:
در این صفحه میخوانید:
از این که مشتری را از دست بدهید نترسید
پیدا کردن کار در ابتدای راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار سخت است؛ اما به محض پیدا کردن آن، کارتان روی غلطک میافتد. مشتریان شما با افرادی که کارهای مختلف انجام میدهند دوست هستند و اگر شما با آنها درست برخورد کنید و کارتان را به خوبی انجام دهید، میتوانید از آنها بخواهید که شما را به دیگران معرفی کنند؛ که آنها هم بیشتر اوقات این کار را میکنند. علاوه بر این خودشان هم دوباره به شما مراجعه خواهندکرد.
از این که بعضی از مشتریان را از دست بدهید نترسید؛ به خصوص اگر به هر دلیلی با هم هماهنگ نیستید و یا او مبلغ مناسبی را برای کارتان پرداخت نمیکند. مطمئن باشید که همیشه میتوانید از طریقی دیگر مشتریان خود را پیدا کنید.
نویسنده: کتی کوپر، طراح و مدیر خلاقیت

چند منبع درآمد داشته باشید
یکی از چالش برانگیزترین مسائل فریلنسر بودن، اعتماد و اتکا به مشتری برای پرداخت صورتحساب دستمزد شماست. دلیل دشوار بودن آن، این است که ممکن است مشتری دستمزد را پرداخت نکند، ناپدید شود و یا چیزهایی شبیه به این، که باعث میشود در شرایطی سخت قرار بگیرید. یا ممکن است پس از ارائۀ سرویس به مشتری، مستأصل شوید و یا مجبور شوید که بیش از حد به او تخفیف دهید!
اگر منابع درآمد دیگری برای خودتان فراهم کنید، میتوانید با آزادی بیشتر و استرس کمتر کار کنید و ریسکهای بزرگتری داشته باشید. به عنوان یک طراح راههای زیادی برای کسب درآمد دارید؛ مثلاً میتوانید طرحهایی را که قبلاً توسط مشتریان رد شده است را به عنوان الگو در سایتهایی مثل Creative Market و یا تصویرسازیهای خود را در سایتهایی مثل Society6 یا Printful برای فروش بگذارید. راههای راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار بیشمار است!
نویسنده: لکسی اسمیث، کوچ کسب و کار

در مسیر راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار جدید دلسرد نشوید
یک لیست مکتوب یا ذهنی از همۀ کارهایی که میتوانید برای بهتر کردن زندگی آیندۀ خود انجام دهید داشتهباشید. انجام این کار اضطراب شما را کمتر می کند و باعث می شود فریلنسر بودن را فقط به خاطر این که در این هفته کسی به شما کاری سفارش نداده، کنار نگذارید! یک میلیون کار که به نفع آیندۀ کاری شماست وجود دارد. این کار میتواند یک کار شخصی یا به اشتراک گذاشتن نمونه کارهایتان در فضای مجازی باشد و یا هر کاری که باعث شود رزومۀ قویتری داشته باشید. به هر حال همیشه خودتان را به کاری مشغول نگه دارید، تا اگر کارتان موقتاً پیش نرفت، دلسرد نشوید.
نویسنده: لیزا انگلر، تصویرساز

وقت خود را برای پروژههای مورد علاقۀ خود صرف کنید
انجام پروژههای شخصی مورد علاقه و دلخواهتان نقش اساسی در راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار دارند. با این کار میتوانید سبک و نوع کاری که میخواهید انجام دهید را به خوبی به مخاطب نشان دهید. مثلا شاید شما فقط به تصویرسازی و انیمیشن علاقه دارید؛ میتوانید نمونههایی از آنها را بدون این که مشتری سفارشی داده باشد انجام دهید و بین نمونه کارهای خود بگذارید. فراموش نکنید که بهتر است همیشه کاری را که از انجام آن لذت نمیبرید قبول نکنید.
نویسنده: پائول زاپیا، تصویرساز

در راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار هوشمندانه کار کنید و بگویید “نه”
این که همیشه به همه چیز “بله” بگویید بسیار راحت است؛ اما با این روند احتمالاً شما سفارش ها را بیشتر از اندازهای که میتوانید اداره کنید قبول میکنید و مجبور میشوید از زمان و کارهای شخصی دیگر خود بزنید تا بتوانید کار را تا مهلت مقرر تحویل دهید. این که در تمام ساعات روز کار کنید، برای کوتاهمدت میتواند مفید باشد اما قطعا در بلندمدت به شما صدمه خواهد زد. یادتان باشد که همیشه باید مطابق با توانایی و زمانی که دارید کار را قبول کنید وگرنه آن را رها کنید و به سراغ کارهایی که برای شما مناسب ترند بروید.
هوشمندانه کار کردن، ترسناک و دشوار است؛ اما این کار باعث میشود نهایتاً طرحهای بهتری ایجاد کنید و آتش خلاقیتتان خاموش نشود!
اگر هنگام کار با مشکلی مواجه شدید که برای حل آن بیشتر از دو ساعت وقت لازم دارید، آن را رها کنید و به سراغ کاری بروید که از انجام آن لذت میبرید؛ سپس دوباره به کار برگردید و مشکل را با ذهنی بازتر و آرامتر حل کنید.
نویسنده: آرون لی

امیدواریم اگر قصد راهاندازی و توسعۀ یک کسب و کار را دارید، با خواندن این مطلب استرس و اضطراب ناشی از شروع این تعهد بزرگ برای شما از بین رفته باشد. پس کار خود را شروع کنید و اگر سؤالی دارید در قسمت نظرات با ما در تماس باشید.
بسیار خوب حالا که با مقوله راه اندازی کسب و کار کمی آشنایی پیدا کردید نظر شما را به محصول آموزشی راه اندازی وبسایت تا کسب درآمد جلب میکنم که به شما صفر تا صد راه اندازی یک کسب و کار آنلاین از طریق ساختن یک وبسایت مدرن با تمامی امکانات فروشگاهی را آموزش خواهد داد.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید