ابزار Eyedropper در فتوشاپ را حتماً میتوان یکی از پرکاربردترین ابزارهای این برنامه دانست. با این ابزار میتوانیم کد هر یک از رنگهای داخل تصاویر یا باقی آثار را به راحتی پیدا کنیم. در این دانشنامه نحوه کار با این ابزار را یاد میگیریم.
در این صفحه میخوانید:
انتخاب ابزار Eyedropper در فتوشاپ
این ابزار قبل از گروه ابزارهای روتوش فتوشاپ قرار دارد. همینطور چندین و چند همگروهی هم دارد. کافی است روی این گروه کلیک کرده و ابزار اول را که همان Eyedropper است انتخاب کنید.
راه میانبر انتخاب این قطرهچکان نیز کلید حرف I کیبورد است. البته این کلید میتواند همه ابزارهای این گروه را فعال کند. اما این که دقیقاً کدام ابزار فعال شود، به این بستگی دارد که آخرین ابزاری که از این گروه انتخاب کردهاید، کدام است.
پس اگر آخرین ابزار انتخابشده Eyedropper بوده باشد و آیکون آن را به عنوان سرگروه ببینید، میتوانید فقط با فشردن کلید I فعالش کنید.
آموزش ابزار Eyedropper Tool فتوشاپ
ابزار Eyedropper را بردارید و روی رنگی کلیک کنید که میخواهید کد و مشخصاتش را ببینید. به همین راحتی! اما کد رنگ را کجا میتوانیم ببینیم؟ وقتی با این ابزار روی یک رنگ کلیک میکنید، رنگ Foreground در نوار ابزارهای فتوشاپ به همان رنگ تبدیل میشود. پس میتوانید روی مربع فورگراند کلیک کنید تا پنجره Color Picker باز شود و مشخصات این رنگ را ببینید.
نکته: کد رنگ را میتوانید در باکس پایین Color Picker مشاهد و کپی کنید.
آیا میتوانیم از یک سند رنگ بگیریم و در سند دیگر استفاده کنیم؟
بله، کاربرد ابزار Eyedropper در فتوشاپ این است که وقتی با آن روی یک رنگ کلیک میکنید فورگراند به همان رنگ درمیآید. حالا این Foreground در همه اسناد دیگر هم به همین رنگ است. حتی اگر فتوشاپ را ببندید، باز بعدی که به سراغش میآیید هنوز همین رنگ به عنوان فورگراند فعال است.
پس میتوانید در یک سند نمونه رنگ بگیرید و در سند دیگر از آن استفاده کنید.
چگونه با این ابزار از بیرون از محیط فتوشاپ رنگ بگیریم؟
بله، میتوانید با ابزار Eyedropper در فتوشاپ حتی از بیرون فتوشاپ هم رنگ بگیرید تا رنگ Foreground با همان رنگ در بیاید. چگونه؟
ابتدا فتوشاپ را در یک نیمه دسکتاپ و چیز دیگری را که میخواهید از آن رنگ بگیرید، در نیمه دیگر دسکتاپ باز کنید. برای مثال فرض کنید ما میخواهیم از تصاویر داخل گوگل نمونه رنگ بگیریم. پس برنامه فتوشاپ را یک طرف و مرورگر را طرف دیگر باز میکنیم.
حالا داخل فتوشاپ، با Eyedropper روی تصویر کلیک کرده و بدون این که کلیک را رها کنیم، روی مرورگر میآییم. وقتی به رنگی رسیدیم که میخواهیم کد رنگش را داشته باشیم، کلید موس را رها میکنیم.
در تصویر زیر میبینید که به همین روش رنگ سبزی که داخل پالت رنگی در گوگل بود، به عنوان Foreground انتخاب شد. حالا میتوانید از این رنگِ بیرون فتوشاپ، داخل فتوشاپ استفاده کنید.
گزینههای Options
در نوار بالای فتوشاپ که همان نوار options است، یک سری گزینه را به طور اختصاصی برای ابزار Eyedropper داریم. این گزینهها به این ترتیب هستند:
- Sample Size: انتخاب تعداد پیکسلهایی که در یک کلیک از آنها نمونه رنگ گرفته میشود.
- Sample: تعیین این که آیا از همه لایهها نمونه رنگ گرفته شود یا فقط لایهای که انتخاب شده است؟ یا آیا فقط از خود لایه خام نمونه گرفته شود یا ادجاسمنتهایی هم روی آن اعمال شده در نظر گرفته شوند؟ آیا فقط از همین لایه نمونه گرفته شود یا این لایه به علاوه لایه زیر آن؟
- Show Sampling Ring: با انتخاب این گزینه، وقتی دارید با این ابزار نمونه رنگ میگیرید، یک دایره اطراف نشانگر موس نمایش داده میشود.