تفاوت بین پریمیر و افترافکت | برای ادیت ویدیو به سراغ کدام برویم؟

زمانی که صحبت ادیت کردن و ویرایش فیلم به میان می آید، همه ما نیاز داریم که بدانیم کدام برنامه کار را سریع تر و ساده تر انجام می دهد. ادیت کردن فیلم خصوصاً برای حذف کردن قسمت های اضافه یا اضافه کردن آهنگ و تصویر، بخش مهمی از کار فیلمبرداری است. خیلی کم پیش می آید فیلم اصلی و اوریجینال بدون هیچ ویرایش را استفاده کنید. معمولاً با ادیت کردن فیلم هم نتیجه جذاب تری دارید هم می توانید بخش های ناخواسته فیلم را حذف کنید و افکت گذاری کنید. یا حتی رنگ بخشی از قسمت ها را عوض کنید و کپشنی روی فیلم بگذارید. نرم افزارهای زیادی برای ادیت فیلم وجود دارد. اما دو برنامه از نرم افزارهای شرکت ادوبی هست که در این حوزه بیشتر مطرح هستند. یکی ادوبی پریمیر و دیگر ادوبی افتر افکتز. اما تفاوت بین پریمیر و افترافکت در چیست؟
بر خلاف تصور این دو برنامه چندان هم شبیه به هم نیستند. تفاوت بین پریمیر و افترافکت فقط در محیط برنامه و کاربری آن نیست. بلکه بحث عملکرد و زمینه مورد استفاده است.
در این صفحه میخوانید:
نکات عمده در تفاوت بین پریمیر و افترافکت
در اینجا یک نگاه کلی به ۱۰ نمونه تفاوت بین پریمیر و افترافکت می اندازیم و بعد بیشتر درباره این دو برنامه توضیج می دهیم
پریمیر | افتر افکت |
این برنامه برای ویرایش ویدیوهایی که به طور مستقیم از دوربین ها می آید مناسب است. | این برنامه برای افکت دادن یا عنوان گذاشتن روی ویدیوها بعد از ادیت کردن مناسب است. |
به صورت حرفه ای برای ادیت ویدیو و ساخت فیلم استفاده می شود. | این برنامه برای اضافه کردن موشن گرافیک و افکت های دیداری در ویدیوهای ادیت شده استفاده می شود. |
ابزارهای ویرایش فوق العاده هستند که اجازه می دهد کاربر به راحتی ویدیو را ادیت کند. | برای افکت گذاری فوق العاده است و تعداد زیادی فیلتر و افکتر برای بهتر کردن کیفیت ویدیو در آن وجود دارد |
چند ویدیو مختلف می تواند ادیت شود و یک ویدیوی ترکیبی بسازد | غالباً با چند ویدیو کار نمی شود. بلکه روی ویدیوهای ترکیبی و ادیت شده کار می کند |
انتخاب اول حرفه ای ها برای ادیت فیلم خام | مرحله دوم ادیت و زمانی استفاده می شود که نیاز به افکت های آن باشد |
روی دستگاه های اندروید قابل استفاده نیست چرا که رابط کاربری آن چندان مناسب بنظر نمی رسد | نسخه اندروید این برنامه بسیار مناسب است و خیلی راحت می شود با آن کار کرد |
اصلی ترین تفاوت بین پریمیر و افترافکت
به غیر از مواردی که در بالا گفته شد، تفاوت های عمده دیگری بین این دو نرم افزار وجود دارد. تفاوت در قابلیت ها و کاربردی که این دو برنامه دارند.
پنل تایم لاین
پریمیر یک پنل تایم لاین بزرگ دارد با چندین کاربرد. با قابلیت هایی که در اختیار کاربر می گذارد اجازه می دهد هر طور که می خواهد ویدیواش را ادیت کند. افتر افکتز آپشن های کمتری نسب به پریمیر در قسمت تایم لاین دارد. در عوض برای کار با کلیپ های کامپوزیت شده امکانات خوبی در اختیار کاربر می گذارد.
ابزار های ویرایشی
پریمیر طراحی شده است برای ادیت فیلم. یعنی هدف از ساخت این نرم افزار ویرایش و ادیت فیلم بوده است. به همین خاطر ابزارهای ادیت فیلم و صدا در این نرم افزار بهتر عمل می کنند. در حالی که افتر افکت هم تعداد ابزار ویرایشی دارد اما به اندازه پریمیر کاربر پسند و آسان برای یادگیری و کار کردن نیست.
میکسر صدا
این یکی از فاکتورهای اصلی تفاوت بین پریمیر و افترافکت است. چرا که صدا هم به اندازه ویدیو اهمیت دارد. پریمیر یک پنل فوق العاده به نام Audio mixer دارد که امکان هرگونه تغییر و افکت گذاری روی صدا را به شما می دهد. در مقابل افترافکت آپشن جذابی برای ارائه ندارد.
ماسک کردن
وقتی صحبت از ماسک کردن باشد افتر افکتز حسابی سنگ تمام می گذارد. این گزینه برای افکت دادن و ترکیب کردن ویدیو ها و تایم لاین ها با هم فوق العادست. امکانی که در پریمیر به سختی مشابه آن را پیدا می کنید.
دنبال کننده دوربین
این ابزار افتر افکت که تنظیمات زیادی هم دارد، اجازه می دهد در تصویر چند کپی از حرکت دوربین ایجاد کنید. همینطور می توانید چند لایه بسازید که حرکاتش دقیقاً مانند دوربین ها باشد. چنین امکانی در پریمیر وجود ندارد.
افکت ها
افتر افکت، همانطور که از اسمش پیداست، مجموعه بزرگی از افکت ها را داراست. این برنامه ساخته شده است تا هر مدل فیلتر و افکت پیچیده و جذابی که بخواهید را با آن ایجاد کنید. ابزارهای افکت کنترل حرکت، کنترل رنگ، محو کردن سایه ها و انواع ترنزیشن ها بخشی از این افکت هاست. با اینکه پریمیر چند ابزار آماده برای اضافه کردن افکت به ویدیوها دارد، اما به طرز چشمگیری مقدار و کیفیت آن نسبت به افترافکتز پایین تر است.
همانطور که متوجه شدید هر دو برنامه امکانات فوق العاده ای در اختیار کاربران می گذارند. حتی در یک نگاه بهتر است هر دو برنامه را یاد بگیرید و از هر دو برای کارتان استفاده کنید. اما به طور کلی برای ادیت کردن ویدیو بهتر ابتدا به سراغ پریمیر بروید. بعد از کمپوزیت کردن و ایجاد تغییرات دلخواه، برای اضافه کردن کپشن یا افکت های ویدیویی و جلوه های ویژه به سراغ افترافکتز بیایید. اگر دوست دارید کار با هر دوی این برنامه ها را یاد بگیرید، بهتر است سری به آموزش جامع افتر افکت و پریمیر هم بزنید.
سپیده خسروآبادی- مدرس نرم افزارهای گرافیکی
درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادیمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه طراح پروداکتیوتری باشیم؟ مدیریت پروژه برای طراحان
کار با کدک ها در پریمیر
طراحی کاراکتر وکتور از صفر تا صد
۱۰ قانون طلایی طراحی لوگو
معنای رنگ ها در فرهنگ های مختلف و کاربرد آنها در گرافیک
ترکیب تصاویر دیجیتال؛ ساخت جهانهای بصری موازی
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
واقعا ممنون بابت مقاله مفیدتون
خواهش میکنم. ممنون از توجهتون
عالی بود
با سلام و تشکر بابت حمایت شما و بسیار خوشحالیم مطلب مورد رضایت شما کاربر گرامی واقع شده.
با آرزوی شادکامی