بزرگ ترین اشتباهاتی که به عنوان یک طراح یو ایکس تازه کار انجام دادم

شاید شما جزو آن دسته از افرادی باشید که به طراحی یو ایکس (رابط کاربری) علاقه مندند و مایلید در این حرفه شروع به کار کنید. همان طور که می دانید، همیشه هنگام شروع یک حرفه احتمالاً دچار اشتباهاتی می شویم که البته برای تازه کارها طبیعی است؛ اما با مطالعه و آگاهی از تجربیات افرادی که در آن حرفه پیشرفت کرده اند، می توانیم این اشتباهات را به حداقل برسانیم. به همین منظور، در این مطلب درباره ۳ اشتباه بزرگ که ممکن است برای یک طراح یو ایکس تازه کار پیش بیاید، از زبان یک طراح یو ایکس به نام Joanna Ngai و همچنین درس هایی که از این اشتباهات گرفته است، بگوییم.
هرچه ایده های طراحی و طراحی کاربر محور متداول تر می شوند، انتخاب بین آنچه که در ظاهر درست به نظر می رسد و آنچه که در واقع درست است و به کار می آید چالش برانگیز تر می شود. مهم تر از آن، هر طراح که بخشی از یک تیم بزرگ تر است، در ارتباطات، روند طراحی و تصمیم گیری با چالش های مختلفی روبرو است؛ به ویژه هنگام شروع اولین کار در حرفه ی خود. در اینجا به بزرگترین اشتباهاتی که به عنوان یک طراح تازه کار مرتکب شده ام و درس هایی که از آن ها آموخته ام اشاره می کنم.
در این صفحه میخوانید:
اشتباه اول-> اعتبارسنجی به شیوه ی پرسیدن از مخاطب
شاید در مورد روش راه اندازی ناب (Lean Startup) که یک الگوی شناخته شده است و شامل مراحل ساخت، اندازه گیری و یادگیری می شود شنیده باشید. سوال این جاست که اگر یک طراحی خوب بر پایه ی تحقیق تکیه دارد، پس چرا ما نمی توانیم برای شروع کار، فقط از مخاطب به طور مستقیم بپرسیم که چه چیزی می خواهد؟
جواب این سوال، در واقع یک تفاوت کوچک است که بین نتیجه ی سوال پرسیدن از مخاطب در یک محیط کنترل شده و رفتار مخاطب وجود دارد. دلیل این تفاوت این است که پیش بینی رفتارهای آینده که قرار است از مخاطب سر بزند برای مخاطب دشوار است. هم چنین برخی از مسائل حال حاضر ممکن است چنان عادی شده باشند که به ذهن مخاطب نرسد و بازگو نشوند. و یا این که شاید شما به جای پرسیدن سوالاتی که به این تحقیق مرتبط است و شنیدن جواب مخاطب، سعی می کنید ایده های خود را به آن ها تحمیل کنید و در نتیجه مسیر تحقیق تغییر می کند.
روند طراحی شما باید به گونه ای باشد که به طور مداوم به این که مخاطب شما چه کسی است توجه کند؛ نه این که بدون در نظر گرفتن مخاطب، فقط به دنبال یک راه حل برای هر مساله باشید.
توجه کنید که همیشه به جای آن چه که خود مخاطب می گوید می خواهد، به رفتار مخاطب و نیازهای اساسی او دقت کنید.
اشتباه دوم-> تمرکز طراح یو ایکس روی نتیجه ی نهایی
فرض کنید یک پروژه را شروع کرده اید؛ حالا شما برای این که به تیم خود کمک کنید تا کار خود را درست انجام دهند، برای آن ها مجموعه ای از استوری بردها، وایر فریم ها، موک آپ ها و … را مشخص می کنید. حالا کار شما از لحاظ تکنیکی تمام شده است. اما مسائل دیگری نیز مطرحند.
اغلب اوقات طراحان فقط روی نتیجه ی نهایی کار خود تمرکز دارند و نتیجه ی ایده آل را در نظر می گیرند و از مهارت طراحی و کیفیت محصول نهایی مطمئن هستند. اما نکته این جاست که وقتی تمرکز ما فقط بر نتیجه ی نهایی است و به مراحل انجام کار به اندازه ی کافی دقت نمی کنیم، عواملی مانند اشتباهات مرحله ی اجرا، ارتباطات نادرست، تغییر وسعت کار، تاخیر در انجام کار و … ممکن است باعث شوند نتیجه ی نهایی با انتظارات ما متفاوت باشد.
برای حل این مشکل چه کنیم؟
بازی “تلفن” را در نظر بگیرید؛ (همان بازی ای که در طی آن یک پیغام به نفر اول داده می شود و اون باید در حالی این پیام را به گوش نفر دوم برساند که او گوشش پوشانده شده و چیزی نمی شنود. در نتیجه این بازی نفر آخر معمولاً پیغامی کاملاً متفاوت با پیام اصلی متوجه شده است) در یک کار گروهی هر تیم مانند هر کدام از بازیکنان این بازی یک نسخه ی کمی متفاوت از پیام گروه قبل را به گروه بعدی منتقل می کند. حال با توجه به اندازه و پیچیدگی ساختار کار گروهی و همچنین فاصله ی بین شما و مخاطب نهایی، که همیشه باید سعی کنید این فاصله را به حداقل برسانید، کار سخت تر می شود.
برای داشتن یک یو ایکس خوب، به جای این که تمرکز کنیم بر این که چه کسی باید تجربه ی کابر را بهبود بخشد، باید تمرکز خود را بر این بگذاریم که چگونه در هر مرحله از گردش کار، تجربه ی کاربری را بهبود بخشیم.
پس به یاد داشته باشید که محصول نهایی شما با تجربه ای که کاربر از محصول به دست می آورد متفاوت است. چیزی که در کیفیت محصول نهایی تاثیرگذار است، ارتباط درست اجزا و اجرای درست مراحل است.
اشتباه سوم-> وقفه در شروع کار
کار خود را شروع کنید و به تعویق نیندازید. چه این کار یک کار چالش برانگیز است، یا مطلبی است که باید در مورد آن صحبت کنید، یا شروع یک کار یا پروژه ی غیر قطعی است.
به طراحی به عنوان یک مسابقه نگاه کنید. طراحانی کار خود را قبل از شما شروع کرده اند و عده ای نیز بعد از شما شروع خواهند کرد. به این فکر کنید که در جایگاه خود چگونه می توانید ایده هایی را که به آن ها اعتقاد دارید به بهترین شکل اجرا کنید.
فراموش نکنید که اگر در هر مرحله اشتباهی کنید، دنیا به آخر نخواهید رسید! اگر به مشکل خوردید، آن را برطرف کنید و قدم بعدی را بردارید. به خصوص اگر دیگران نیز با آن مشکل رو به رو شده اند و آن را نادیده گرفته اند.
به یاد داشته باشید، شما همیشه برای کاری که واقعا بخواهید برای آن وقت بگذارید، وقت دارید. هرگز منتظر شرایط ایده آل برای شروع کار نباشید.
امیدوارم که یادآوری این اشتباهات به شما کمک کند تا شروع راحت تر و درست تری به عنوان یک طراح یو ایکس داشته باشید. پس وقت را تلف نکنید و کار خود را شروع کنید.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید