عکاسی حرفهای برای عکاسان آماتور

همانطور که میدانید، هر هنر و مهارتی همیشه جای پیشرفت و یادگیری بیشتر دارد. عکاسی نیز یک هنر محبوب و فوقالعاده است که از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین حتی عکاسان حرفهای هم باید همیشه مشتاق یادگیری بیشتر و تمرین و تجربه باشند. اما در این مطلب به طور ویژه میخواهیم به ترفندهایی اشاره کنیم که میتوانند کمک زیادی برای عکاسان آماتور باشند تا سطح عکاسی خود به طور چشمگیری را ارتقا دهند. بنابراین اگر جزو آن دسته از عکاسان آماتور هستید که دغدغۀ پیشرفت در مسیر عکاسی را دارید، تا انتهای این مطلب از خانۀ فتوشاپ همراه ما باشید.
در این صفحه میخوانید:
مهمترین فاکتورهای تبدیل عکاسان آماتور به عکاسان حرفهای
فاکتورهای زیادی در تبدیل عکاسان آماتور به عکاسان حرفهای بودن عکاسی دخیل هستند. اما اگر بخواهیم دید کلیتری به عکاسی حرفهای داشته باشیم، باید بگوییم که در کنار کیفیت عکسها، ثبات این کیفیت نیز بسیار حائز اهمیت است. منظور از ثبات این است که آیا یک عکاس میتواند بارها و بارها اجزای مختلف را طوری کنار هم بچیند که عکسهای با کیفیت بگیرد؟ در ادامه به ۳ نکته برای عکاسی حرفهای اشاره میکنیم که همیشه میتوانند سطح کار عکاسان آماتور را به میزان قابل توجهی بالا ببرند.
از یک لنز پرایم سریع با فاصله کانونی مناسب استفاده کنید
یکی از مهمترین نکاتی که باعث تفاوت بین عکاسان حرفهای و عکاسان آماتور میشود، سرعت و نوع لنز است. البته این تفاوت اکثراً در عمق میدان عمیقتر آسیبزننده است. میتوان گفت یکی از عواملی که میتواند باعث پیشرفت عکاسان آماتور شد، استفاده از فاصۀ کانونی بیشتر با یک دیافراگم وسیع است. لنزهای پرایم، لنزهایی هستند که قابلیت بزرگنمایی ندارند و فاصلۀ کانونی و عمق میدان ثابتی را فراهم میکنند. این لنزها سرعت بسیار بیشتری به نسبت لنزهای دیگر دارند و هیمنطور دیافراگم وسیعتری دارند.

برای مثال فاصلۀ کانونی ۱۳۵ میلیملتری همیشه یکی از فاصلههای کانونی مورد علاقۀ عکاسان است و خیلی اقات میتواند نتیجۀ خوبی داشته باشد. یکی از بهترین لنزها که میتوانید برای عکاسی انتخاب کنید، لنز ملقب به “Lord of the Red Rings” برند Canon با این مشخصات است: EF 135mm f/2 L USM. همچنین لنز ۱۳۵mm f/1.8 DG HSM Art lens از Sigma هم تا به الآن نظرات خوبی به همراه داشته است و حداکثر دیافراگم آن از بعضی لنزهای دیگر کمی بیشتر است. این لنز برای پایههای Canon ،Sony ،Nikon و Leica انتخاب مناسبی است.

در واقع کاری که این لنزها میکنند این است که سوژه را از بکگراند خود به صورت جدا نشان میدهند. به این معنی که گویی سوژۀ درخشان روی یک بکگراند تار است که این ویژگی، حسی خوشایند و سینمایی به عکس میدهد. لازم به ذکر است که این لنزها قیمتهای بالایی دارند. اما اگر بودجۀ محدودی دارید، میتوانید نمونههای دست دوم آنها را هم پیدا کنید و حتی به دنبال لنزهای قدیمیتری باشید که قابل سازگاری با دوربینهای جدید هستند. برای مثال لنز Pentacon 135mm f/2.8 که با نام “Bokeh Monster” یا “هیولاتی بوکه” معروف است، میتواند انتخاب خوبی باشد.
دوربینی با قابلیت Eye AF تهیه کنید
میتوان گفت ۲ پیشرفت در فناوری دوربینها میتواند تأثیر شگرفی در کیفیت عکسها داشته باشد؛ اولی منظره یاب الکترونیکی (EVF) و دومی فوکوس خودکار چشم (Eye AF). مورد اول برای عکاسان آماتور آنچنان ضروری نیست؛ اما مورد دوم یعنی Eye AF میتواند باعث شود درصد بیشتری از عکسهای آماتورها باکیفیت باشد. دوربینی با قابلیت Eye AF در واقع فوکوس روی چشم را در عکاسی پرتره در اولویت قرار میدهد. اگر با عمق میدان کم عکس میگیرید، طبیعتاً میتوانید فوکوس بیشتری روی نوک بینی و ابروها داشته باشید و اگر عمق میدان به اندازۀ کافی کم باشد، حتی روی مژهها هم میتوانید فوکوس کنید. در این حالت وقتی داخل دوربین عکسهایتان را میبینید، شاید به نظرتان بینقص بیاید. اما احتمالاً وقتی عکسها را در لایتروم باز کنید، متوجه شوید که کیفیت عکسها به اندازۀ انتظارتان نیست.

علاوه بر این که قابلیت Eye AF کیفیت عکسهایتان را ارتقا میدهد، باعث میشود که خیالتان از بابت فوکوس روی اجزای صورت راحت باشد و بتواند تمرکزتان را روی سایر تنظیمات مثل نور، سوژه و … بگذارید. البته طبیعتاً این نکته فقط در مورد عکاسی پرتره صدق میکند (البته در عکاسی از حیوانات و حیات وحش هم میتواند مفید باشد).
دقت روی انتخاب ترکیب میتواند عکاسان آماتور را به عکاسان حرفهای بدل کند
دو نکتهای که بالاتر اشاره برای حرفهایتر شدن عکاسان آماتور اشاره کردیم، نیاز به صرف هزینه برای تهیۀ تجهیزات لازم دارد. اما خوشبختانه این نکتۀ سوم، نیاز به هیچ هزینهای ندارد و فقط به مهارت و خلاقیت خودتان وابسته است. نکتۀ سوم که باید برای داشتن عکسهای حرفهای به آن توجه کنید، تسلط بر انتخاب ترکیب درست در عکاسی است. میتوان گفت عکاسان حرفهای میتوانند با استفاده از سادهترین و ابتداییترین دوربینها، فقط با انتخاب ترکیب عالی، بهترین عکسها را بگیرند. در واقع تنظیمات و قابلیتهای دوربین میتوانند کیفیت یک عکس را ارتقا دهند؛ اما چیزی که نهایتاً تعیینکننده است، ترکیببندی است که میتواند یک عکس متوسط را به یک فوقالعاده تبدیل کند.

برای این که بتوانید مهارت خود را در چیدن بهترین ترکیب بالا ببرید، میتوانید به سراغ کتابهای عکاسی بروید. همچنین میتوانید از فرصت فوقالعادۀ فضای وب استفاده کنید و بین منابع آنلاین به دنبال فیلمها، مقالات و … بروید. به علاوه دنبال کردن صفحات اینستاگرام یا وبسایتهای عکاسان خیابانی میتواند ذهتان را سرشار از ایدههای جدید کند. برای مثال میتوانید نمونهکارهای Hong Kong’s Fan Ho را ببینید تا بیشتر با مفهوم ترکیببندی درست آشنا شوید. گرچه بیشتر کارهای او در دهۀ ۱۹۵۰ خلق شده، اما با دیدن کارهای او میتوانید ببینید که چطور میتوانید از سادهترین سوژهها بهترین ترکیبها را بسازید. (با کلیک روی نام این عکاس میتوانید نمونۀ عکاسیهای این عکاس حرفهای را ببیند).

کلام آخر
اینجا فقط به ۳ تا از مهمترین نکات عکاسی حرفهای برای عکاسان آماتور اشاره کردیم. شما چه ترفند یا نکتۀ دیگری را میشناسید که میتواند به عکاسان آماتور کمک کند تا عکسهای باکیفیتتر و چشمنوازتری داشته باشند؟ میتوانید ایدههای خود را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید سایر آموزشهای عکاسی را هم در خانۀ فتوشاپ ببینید. اگر به حوزه ویرایش تصاویر عکاسی شده خود علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم دوره آموزش لایت روم را از دست ندهید!

درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید