در نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی چه میگذرد؟

یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی مذهبی که معمولاً هر ساله برگزار میشود، نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی است. در این نمایشگاه به عرضه و نمایش آثار فاخر اسلامی و قرآنی پرداخته میشود. این رویداد علاوه بر علاقهمندان به موضوعات مذهبی، دوستداران هنر و فرهنگ ایرانی اسلامی را نیز به خود جذب میکند. چرا که در این نمایشگاه مجموعهای غنی از آثار هنرمندان اسلامی در معرض دید عموم قرار میگیرند. در این مطلب از خانه فتوشاپ سعی میکنیم شما همراهان گرامی را با نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی بیشتر آشنا کرده و همینطور مسیر یادگیری خلق آثار هنری اسلامی و مذهبی را هم روشن کنیم. همراه ما باشید.
در این صفحه میخوانید:
نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی
نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی، هر ساله در بعضی از شهرهای کشور برگزار میشود. در این نمایشگاه، هنرمندان انواع آثار قرآنی و مذهبی خود را در معرض بازدید عموم قرار میدهند. این آثار طیف وسیعی از شاخههای هنر را پوشش میدهند که مهمترین آنها عبارتند از: انواع آثار خوشنویسی نستعلیق و ثلث کتابت قرآنی و اسلامی، نقاشی خط، عکاسی و تذهیب.
این نمایشگاه مصادف با ماه مبارک رمضان آغاز به کار میکند و معمولاً به مدت ۱۰ روز دایر است که در سال جاری به صورت مجازی برگزار شد. آثار موجود در نمایشگاه هنرهای تجسمی قرآنی معمولاً به دو دسته فروشگاهی و محتوایی تقسیم میشوند. آثار دسته فروشگاهی برای فروش در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرند. آثار محتوایی نیز برای نمایش هنرهای قرآنی و مذهبی در معرض بادید عمومی قرار میگیرند.
خلق آثار هنری اسلامی
در سالهای دور که در زندگی روزمره افراد، خبر چندانی از تکنولوژی نبود، آثار هنری اسلامی به گرافیکهای کاغذی، پارچهای، دیواری و یا هر چیزی که قابل لمس بود محدود میشدند. اما امروزه که تکنولوژی راه خود به جوانب گوناگون زندگی افراد باز کرده است، هنرهای اسلامی نیز این فرصت طلایی بی بهره نماندهاند. بنابراین در حال حاضر وقتی از هنرهای اسلامی و قرآنی صحبت میکنیم، پای آثار هنری دیجیتالی، نظیر انواع پوستر، بنر، تایوگرافی، ویدیو و … نیز در میان است.
خوشبختانه در حال حاضر ابزارهای زیادی هم برای خلق آثار قرآنی و اسلامی دیجیتالی در دسترس هستند. مهمترین این ابزارها، نرمافزارهایی هستند که فرایند اصلی طراحی این آثار در آنها شکل میگیرد. قدرتمندترین و کاربردیترین این برنامه شامل این موارد هستند:
- فتوشاپ و ایلوستریتور (برای گرافیکهای تصویری)
- افترافکت و پریمیر (برای گرافیکهای ویدیویی)
بنابراین با توضیحت بالا، اگر قصد یادگیری طراحی و ساخت هنرهای اسلامی و قرآنی دیجتالی را داشته باشید، باید وقت خود را برای یادگیری ۲ مورد صرف کنید: یکی برنامهای که برای ساخت آن اثر لازم است و دیگری اصول و تکنیکهای هنری آن رشته خاص گرافیک. در ادامه به معرفی دورههای جامع هیئتی و مذهبی خانه فتوشاپ میپرداریم که هر دوی این موارد را پوشش میدهند.
دورههای هیئت یار در مجموعه خانه فتوشاپ
میتوان گفت در حال حاضر منابع چندانی برای یادیگری خلق انواع آثار هنری اسلامی و قرآنی در دسترس نیستند و یا اگر هم باشند، معمولاً شامل مطالب و سرفصلهای جامع و کاملی نیستند. اما به دلیل همین عدم وجود منابع کافی برای آموزش ساخت محتواهای مذهبی، مدت زیادی است که این امر تبدیل به یکی از دغدغههای اصلی مجموعه خانه فتوشاپ شده است. به طوری که در حال حاضر مجموعهای غنی از دورههای آموزشی تحت عنوان “هیئت یار” در خانه فتوشاپ برای شما عزیزان فراهم شده است که در دو دسته کلی تدوین هیئتی و گرافیک هیئتی تقسیمبندی شده است. در ادامه میتوانید با دورههای هیئت یار بیشتر آشنا شوید. با کلیک روی نام هر دوره میتوانید وارد صفحه دوره شوید.
آموزش طراحی پوستر هیئتی
در این دوره از مجموعه هیئت یار تمام اصول و تکنیکهای لازم برای طراحی انواع پوستر هیئتی و مذهبی آموزش داده میشود. همینطور به آموزش برنامه فتوشاپ برای ساخت این آثار نیز پرداخته میشود.

دوره آموزش تدوین هیئتی
در این دوره به اساس تدوین کلیپهای هیئتی و مذهبی در برنامه پریمیر پرداخته میشود و تکنیکهای گوناگون روی پروژههای متنوع اجرا میشود.

دوره آموزش تولید محتوای هیئتی و مذهبی
اگر به تولید انواع محتواهای مذهبی علاقه مندید، میتوانید از دوره آموزش تولید محتوای مذهبی استفاده کنید. در این دوره به اصول و تکنیکهای تولید محتوا و ادیت ویدیئوهای مذهبی پرداخته میشود. برنامههای فتوشاپ، ایلوستریتور، افترافکت و پلورایز از جمله برنامههایی هستند که دراین دوره با آنها کار میشود.

درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید