تایپوگرافی مذهبی با فتوشاپ

چندیست هنر گرافیک مذهبی با هنر تایپوگرافی و کالیگرافی آمیخته شده است. امروزه در بیشتر آثار هنر اسلامی کارهای تایپوگرافی مذهبی با فتوشاپ را می توانید مشاهده کنید.
در این مقاله به دو سوال مهم پاسخ خواهیم داد:
- تایپوگرافی چیست؟
- تایپوگرافی مذهبی چیست و برای یادگیری صحیح تایپوگرافی مذهبی از کجا شروع کنیم؟
در این صفحه میخوانید:
تایپوگرافی چیست؟
وقتی صحبت از تایپوگرافی مذهبی می شود، باید اول از خصوصیات تایپوگرافی مطلع باشیم. در لغت نامه ها تعاریف زیر در مورد تایپوگرافی آمده است:
- تایپوگرافی، هنر چیدمان تایپ، برای رسیدن به یک زبان تصویری است.
- تایپوگرافی، هنر پردازش متن، برای رسانههای چاپی است.
- تایپوگرافی عبارت است از انتخاب و طرحریزی تایپ برای چاپ.
- تایپوگرافی «زبان بصری» است؛ هنر نوشتن کلمه یا جملات بسیار کوتاه با شکل و سبکی ویژه که بار تصویری و «نمایشی» بالایی دارد و «هویت» چیزی را می رساند.
برآیند جملات بالا دلالت بر این دارد که هنر تایپوگرافی تلاش می کند تا با تغییر و آرایش کلمات و با چیدمان آنها هویت تازه ای به کلمات ببخشد و به آنها بار معنایی بیشتری بدهد.
از آنجائیکه این هنر ارتباط مستقیم با خط و خطاطی دارد، تایپوگرافی پیشینه بسیاری در ایران دارد. همانطور که در مطلب خوشنویسی اسلامی آورده بودیم، خط و خطاطی همیشه از هنرهای شاخص و مهم مذهبی هم بوده است. در نتیجه برای فعالیت در این فضا، تایپوگرافی مذهبی را باید جدی بگیریم و این هنر را به خوبی بیاموزیم. در صورتی که علاقه به آموزش طراحی پوستر تایپوگرافی مذهبی دارید دوره بسیار کاملی در وب سایت خانه فتوشاپ آماده شده و سعی شده بصورت عملی چند پروژه تایپوگرافی مذهبی با فتوشاپ آموزش داده شود.

برای مشاهده سایر دوره های تایپوگرافی می توانید جستجویی در این حوزه در وب سایت خانه فتوشاپ داشته باشید.
تایپوگرافی مذهبی چیست؟
تایپوگرافی مذهبی سعی دارد تا با استفاده از هنر چیدمان حروف یا تایپوگرافی مفاهیم مذهبی را بهتر و معنادارتر منتقل کند. در این هنر سعی می شود با ترکیب حروف و استفاده صحیح از فونت مناسب ترکیبی جدید از یک مضمون ایجاد شود.
ترکیب بندی مناسب در تایپوگرافی مذهبی با فتوشاپ اهمیت بسیار زیادی دارد. یک ترکیب مناسب در تایپوگرافی مذهبی می تواند یک اثر هنری متفاوت ایجاد کند. بد نیست برای آموزش ترکیب بندی در تایپوگرافی و طراحی لوگو تایپ از همین حالا شروع کنید و این هنر را اصولی و از پایه بیاموزید.

جالب است بدانید برای اینکه این دوره را بگذرانید نیازی به داشتن دانش تخصصی در حوزه خوشنویسی و یا خوشنویسی اسلامی ندارید و حتی اگر در فتوشاپ هم حرفه ای نباشید می توانید با گذراندن این دوره این مهارت را کسب کنید. اما اگر بیشتر از این می خواهید بیاموزید بد نیست نگاهی به دوره ارزشمند آموزش نقاشی خط (تایپوگرافی) پیشرفته بیاندازید. در این دوره مدرس کمی فراتر رفته و تایپوگرافی مذهبی با فتوشاپ را کمی ریشهایتر و با قوانینی که هر گرافیستی باید بداند برای شما آموزش خواهد داد.

اما برای شمایی که صرفاً قصد طراحی پوستر هیئتی را دارید و خیلی هم نیاز به آموزش ریشهای و تخصصی در این حوزه را ندارید هم، دوره بسیار کارآمد و عملی آموزش طراحی پوستر هیئتی (هیئت یار۳) در نظر گرفته شده که بعد از گذراندن آن می توانید طراحی پوسترهای مورد نیاز خود را آغاز نمایید.

تفاوت کالیگرافی و تایپوگرافی مذهبی با فتوشاپ چیست؟
اگر قرار باشد کالیگرافی را ترجمه کنیم به معنای هنر خوشنویسی است. ولی مانند خیلی از کلمات که در فارسی لزوماً معنای آن منتقل نشده است، این کلمه نیز مشخصا معنی خوشنویسی نمی دهد. کالیگرافی در اصطلاح به یک نمونه خاص تایپوگرافی با سایه های اغراق شده و چیزی شبیه به نقاشی-خط است.
اعوجاج ها و استفاده از پتانسیل حروف در سایه زنی اغراق شده که خروجی آن نهایتاً یک تایپوگرافی یا خط هنری و شبیه به پوستر می شود. این شاید بهترین تعریف کالیگرافی نباشد ولی گویای اصطلاح این هنر در بازار کار گرافیک است.
برای اینکه هنر کالیگرافی را اصولی بیاموزید کافی است به دوره های آموزشی “آموزش جامع کالیگرافی” ، “آموزش جامع کالیگرافی ۲” و “آموزش جامع کالیگرافی ۳” سری بزنید یا دوره آموزش جامع کالیگرافی (باندل پک) را نگاهی بیاندازید.
در این دوره های آموزشی همانطور که در توضیحات آنها آمده است موارد بسیاری بررسی می شود:
«کالیگرافی، تایپوگرافی و نقاشی خط در ایران یکی از جذابترین کاربردهای نرم افزار فتوشاپ بوده که به طور حرفهای در طراحی کاور موزیک و عکس نوشته و طراحی جلد کتاب و طراحی پوستر و بنر مناسبتی به کار برده میشود.»
کالیگرافی مذهبی را حرفه ای بیاموزید!
در صورتی که این دوره ها به اندازهای که مدنظر داشتید پیشرفته نبوده و برای شما که حرفهای هستید کافی نبود، حتماً در دوره آموزش نقاشی خط (تایپوگرافی) پیشرفته شرکت کنید. در این دوره آموزشی از پیچیدهترین متون تایپوگرافی و تکنیکیترین متدهای سایه زنی و کاربردیترین روشهای ساخت تکسچر اختصاصی استفاده شده تا شما در عین سادگی به زیباترین طرح برسید. نمونه کار شده در این پکیج را ببینید:
در دنیای هنرهای گرافیکی و مذهبی، خط، جایگاه ویژه ای دارد. استفاده از خطوط، جایگزینِ استفاده از تصاویر می شود و مفاهیم را انتقال خواهد داد. امیدواریم با گذراندن دوره هایی که در این مقاله معرفی کردیم شما به یک هنرمند حرفهای در حوزه تایپوگرافی مذهبی تبدیل شوید و آثار خود را برای نمایش در همین مقاله برای ما ارسال نمایید. التماس دعا.
درباره سپیده خسروآبادی
از بچگی به هنر و گرافیک علاقه داشتم. تو دانشگاه رشته تکنولوژی نرم افزار رو انتخاب کردم و کم کم به سمت گرافیک کامپیوتری کشیده شدم. حالا سالهاست که نرم افزارهای محبوب این حوزه رو تدریس میکنم و درباره گرافیک مینویسم. با کلیک روی دکمه زیر میتونید نوشته های من رو دنبال کنید.
نوشته های بیشتر از سپیده خسروآبادی
دیدگاهتان را بنویسید