۵ راه مختلف برای دیزاینر شدن

همانطور که میدانید، مسیرهای مختلفی برای دیزاینر شدن وجود دارد. اگر شما هم در ابتدای مسیر هستید، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، شنیدن تجربیات طراحان حرفهای است. پس تا پایان این مطلب که از وبسایت دریبلداتکام برای شما عزیزان ترجمه شده با ما همراه باشید تا از زبان ۵ طراح حرفهای، مسیر دیزاینر شدن منحصر به فردشان را ببینیم.
۱/ دیزاینر شدن از راه تحصیلات دانشگاهی
اگر واقعاً به دنیای هنر و دیزاین علاقه دارید، میتوانید این فرصت را به خودتان بدهید که وارد دانشکدۀ هنر شوید و یا اگر در سنین پایینتر هستید، رشتههای هنری را برای دوران دبیرستان خود انتخاب کنید. توصیههای Widjaja که طراح و تصویرساز حرفهای است را در این زمینه ببینید:
از بزرگترین امتیازات حضور در محیطی مثل دانشکدۀ هنر این است که اطرافتان پر از هم سن و سالان خودتان است که سختکوش و با استعدادند و ایدههای منحصر به فرد خود را دارند. شاید تصور کنید در چنین فضایی فقط حرف از رقابت است. اما باید بدانید در کنار رقابت، همه از هم حمایت و به رشد هم کمک میکنند. بودن در چنین جامعهای باعث میشود انگیزۀ شما روز به روز بیشتر شود.
۲/ دیزاینر شدن از راه خودآموزی
از آنجایی که امروزه فضای وب مملوء از منبع آنلاین برای دیزاینر شدن است، اگر هم در رشتههای هنری تحصیل نکنید، میتوانید مسیر دیگری را پیش بگیرید. اگر تصمیم بگیرید به صورت خودآموز و نه از راه تحصیلات دانشگاهی مهارتهای یک دیزاینر را کسب کنید، تنها چیزی که لازم دارید، سختکوشی و تمرین است. صحبتهای Spencer Gabor را که به صورت خودآموز تبدیل به یک طراح حرفهای شده ببینید:
۴ سال پیش در رشتۀ تجارت که کاملاً به علاقهام بیربط بود تحصیل میکردم. من درسم را در همان رشته ادامه دادم و مدرکم را گرفتم؛ اما در هر ساعتی از اوقات فراغتم به یادگیری طراحی و نرمافزارهای ادوبی پرداختم و به دنبال پروژههای احتمالی گشتم. مثلاً با استارتآپها و شرکتهای تازهکار تماس میگرفتم و پیشنهاد همکاری میدادم. با این کار علاوه بر پولی که به دست میآوردم، برای خود نمونهکار جمع میکردم.
اوایل کارم نمونهکارهایم را که بین آنها نمونهکارهای ضعیف هم زیاد داشتم برای طراحان حرفهای میفرستادم و نظر و انتقاد آنها را میپرسیدم. اما کم کم پیشرفت کردم، در رسانههای اجتماعی فعالیتم را بیشتر کردم و بازخوردهای بهتری از دیگران گرفتم. قطعاً آن زمان احساس شک و نا امیدی هم میکردم؛ اما همۀ این احساسات بخشی از مسیر پیشرفت و رسیدن به هدف است.
۳/ دیزاینر شدن از راه ثبت نام در بوت کمپها
بوت کمپها دورههایی فشرده هستند که برای آموزش مهارتهای مختلف برگزار میشوند و شما را برای ورود به بازار کار آماده میکنند. اگر به هر کدام از زمینههای طراحی مثل طراحی محصول، طراحی یوآی/ یوآیکس، طراح گرافیک و … علاقهمندید، باید بدانید که بوت کمپهای حضوری یا آنلاین زیادی برای آنها وجود دارد که در پایان دوره مدرک لازم را میدهند. Spencer Winkelstein هم که یک طراح محصول و یو ایکس است، در مورد شرکت در بوت کمپها میگوید:
ظهور بوت کمپها را در دهۀ گذشته میتوان نوعی انقلاب در زمینۀ فناوری دانست. با شرکت در بوت کمپها میتوانید در مدت زمان محدودی با شرکت در کلاسهای حضوری، آنلاین یا ترکیبی از هر دو، مهارتهای مد نظرتان را کسب کنید.
۴/ به فرصتهای جدید ‘بله‘ بگویید
گاهی اوقات باید آغوش خود را برای فرصتهای غیر منتظره باز کنید تا خود طراحی، مسیر رسیدن به شما را پیدا کند. Gustavo Zambelli از تجربۀ خودش در این زمینه میگوید:
یک روز در سال ۲۰۰۷ با دوستانم به یک رستوران رفته بودم. در حین غذا خوردن با دوربین دیجیتالم عکسهای معمولی میگرفتم. صاحب رستوران من را با دوربین دید و گمان کرد چون دوربین دارم میتوانم طراحیهایی هم انجام دهم و به همین راحتی ازم خواست که مِنو و چیزهای دیگر رستوران را طراحی کنم.
خب من هم با وجود این که تجربۀ طراحی نداشتم، پیشنهاد او را قبول کردم. در عرض چند روز که آن را پروژه را گرفتم، به طراحی علاقهمند شدم. البته آن زمان من هیچ کدام از برنامههای طراحی را بلد نبودم و همه چیز را در برنامههای ماکروسافت طراحی کردم.
در همان زمان یکی از دوستانم یک طراح گرافیک را به من معرفی کرد که با پرس و جو از او یاد گرفتم که چگونه طراحیم را به نرمافزار Corel منتقل کنم. او هم وقتی طراحی من را دید گفت که استعداد خوبی در این زمینه دارم و بهتر است به طور جدی به دیزاینر شدن فکر کنم. و از آن روز به بعد من عاشق طراحی شدم و دائم در حال آزمون و خطا و کسب مهارتهای جدید هستم.
۵/ علایق خود را به دیگران نشان دهید
اگر به سبک یا زمینۀ خاصی از طراحی علاقه دارید، نمونه کارهایی را با همان سبک در معرض دید دیگران قرار دهید. با این کار هم مهارت خود را به نمایش میگذارید و هم دیگران متوجه میشوند که به گرفتن چه نوع پروژههایی علاقه دارید. Meg Lewis که فعالیت زیادی در دنیای هنر دارد در این باره میگوید:
من وقتی میخواهم وارد زمینۀ جدیدی مثل ساخت پادکست، طراحی پارچه و … شوم، اول خودم نمونهکارهایی را در آن زمینه انجام میدهم و منتظر نمیشوم تا اول شخص دیگری پیشنهاد همکاری در آن زمینه را بدهد. طبیعتاً وقتی شما نمونهکاری در زمینۀ مورد علاقۀ خود داشته باشید، دیگران تمایل بیشتری به شروع همکاری با شما در آن زمینه را خواهند داشت.
مثلاً من برای شروع طراحی پارچه یک صفحه برای خودم ساختم و طراحیهای خودم را روی انواع منسوجات آنجا قرار دادم. کم کم وقتی برندها و مشتریان نمونهکارها و علاقۀ من را به طراحی روی پارچه دیدند، پیشنهاد همکاری دادند. چند ماه بعد یکی از مشتریان گفت که عاشق طراحیهای پارچۀ من است و مایل است الگوهای من را روی محصولاتشان چاپ کند. به این ترتیب طراحی پارچه تبدیل به یکی از فعالیتهای اصلی من در دنیای هنر شد.
امیدواریم این تجربیات، دیدگاه روشنتری دربارۀ مسیر دیزاینر شدن برای شما عزیزان فراهم کرده باشد. فراموش نکنید که هر مسیری مزایا و چالشهای منحصر به فرد خود را دارد. اما چیزی که در همۀ مسیرها مشترک است، علاقه، پشتکار و تمرین است. از همراهی شما سپاسگزاریم.
درباره ریحانه نصیری
توی دانشگاه آیتی خوندم و به فضای وب و گرافیک خیلی علاقه دارم. به نظرم دنیای وب و گرافیک بیانتهاست و من تلاش میکنم سهمی توی نشون دادن بخشی از اون به شما داشتهباشم. میتونید روی اسمم کلیک کنید و مطالبم رو ببینید.
نوشته های بیشتر از ریحانه نصیری
دیدگاهتان را بنویسید