لیست تمام ادجاسمنت های فتوشاپ را در این صفحه می بینید، برای مطالعه توضیحات هرکدام روی دکمه بیشتر بخوانید کلیک کنید.

تنظیمات Channel Mixer در فتوشاپ

چه به دنبال تغییر رنگ کامل تصویر خود باشید و چه فقط بخواهید رنگ بخش‌هایی …

تنظیمات Selective Color در فتوشاپ

اگر تصویری دارید که می‌خواهید فقط رنگ بخشی از آن را تغییر دهید، تنظیمات Selective …

تنظیمات Threshhold در فتوشاپ

مسئولیت اصلی ادجاسمنت threshold در فتوشاپ، در نگاه اول تبدیل تصاویر رنگی به تصاویری است …

تنظیمات Gradient Map در فتوشاپ

Gradient Map در فتوشاپ یکی از ادجاسمنت‌های رنگی فتوشاپ محسوب می‌شود که هدف آن پیاده‌سازی …

تنظیمات Posterize در فتوشاپ

ادجاسمنت Posterize در فتوشاپ، درواقع یکی از افکت‌های جذاب فتوشاپ محسوب می‌شود. کاربرد اصلی این …

تنظیمات Invert در فتوشاپ

Invert در فتوشاپ یکی از ساده‌ترین ادجاسمنت‌های این برنامه است که گاهی می‌تواند بسیار کاربردی …

تنظیمات Color Lookup در فتوشاپ

color lookup یکی دیگر از ادجاسمنت‌های فتوشاپ است که با تنظیم و اصلاح رنگ‌های تصویر …

تنظیمات Photo Filter در فتوشاپ

آیا می‌خواهید به تصویرتان که رنگ‌های سردی دارد، یک تم رنگی گرم بدهید؟ یا می‌خواهید …

تنظیمات Black and White در فتوشاپ

اگر می‌خواهید یک تصویر را سیاه و سفید کنید، بهترین کار این است که از …

تنظیمات Color Balance در فتوشاپ

تنظیمات Color Balance در فتوشاپ مختص ادیت رنگ‌های تصویر به صورت تفکیک‌شده هستند. بنابراین اگر …

ادجاسمنت های فتوشاپ به تنهایی یکی از عواملی هستند که فتوشاپ را تبدیل به گنجینه‌ای از ابزارهای ادیت تصاویر کرده‌اند. درواقع وقتی قرار است از تنظیمات نور و رنگ فتوشاپ برای ویرایش تصاویر استفاده کنید، قدرتمندترین ابزارهایی که می‌توانید از آن بهره بگیرید، adjustment های فتوشاپ هستند. اما ادجاسمنت‌ها چه هستند و چطور می‌توان از آنها استفاده کرد؟ لازم است اشاره کنیم که اگر مایل‌اید کاربرد هر یک از ادجاسمنت های فتوشاپ و نحوه کار با تنظیمات آنها را بدانید، کافیست در “دانشنامه خانه فتوشاپ” روی نام ادجاسمنت مد نظرتان کلیک کنید تا آموزش تصویری آن را مشاهده فرمایید.

با مفهوم Adjustment در فتوشاپ بیشتر آشنا شوید

مفهوم ادجاسمنت در فتوشاپ، به مجموعه‌ای از قابلیت‌های متنوع اشاره کرد. البته همه این قابلیت‌ها به نوعی با تنظیمات نور و رنگ فتوشاپ ارتباط دارند؛ اما هر کدام از آنها مختص یک روش خاص برای این ویرایش هستند. مهم‌ترین کاربردهای تنظیمات adjustment فتوشاپ شامل موارد زیر هستند:
  • کنتراست
  • رنگ
  • اشباع (Saturation)
  • روشنایی (Brightness)
  • نوردهی
  • و … .
به کمک تنظیمات adjustment فتوشاپ حتی می‌توانیم رنگ‌های یک تصویر را به طور کل تغییر دهیم. یا می‌توانیم عکسی که تم سردی دارد را کاملاً به عکسی با تم گرم تبدیل کنیم. همینطور این امکان را داریم که رنگ‌ها را به صورت مجزا ادیت کنیم؛ مثلاً فقط رنگ قرمز را در تصویر کم یا زیاد کنیم.

ادجاسمنت‌ها بیشتر کجا کاربرد دارند؟

هر جایی که نیاز به ادیت رنگ و نور تصویر است، می‌توانید با ترکیب کردن قابلیت‌های مختلف مجموعه ادجاسمنت‌ها، تصویرتان را به نسخه ایدئالش نزدیک کنید. اما اگر بخواهیم با نگاهی دقیق‌تر کاربردهای تنظیمات adjustment فتوشاپ را مرور کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

ادیت آتلیه‌ای تصاویر:

اگر بحث روتوش پرتره‌ها باشد، ادجاسمنت‎‌‌ها چندان کاربردی برایتان ندارند! در عوض باید به سراغ فیلترها و ابزارهای روتوش مانند Healing بروید. اما اگر بحث ادیت رنگ، نور و تم تصاویر است (چه پرتره و چه غیر پرتره) ادجاسمنت‌ها بهترین گزینه هستند. به عنوان مثال فرض کنید یک عکس از یک عروس و داماد دارید و می‌خواهید تم رنگ‌های این تصویر را به سمت رنگ‌های سرد ببرید. یکی از راحت‌ترین کارها این است که به سراغ “Photo Filter” بروید و به کمک این تنظیمات adjustment  فتوشاپ، یک رنگ سرد را روی تصویر اعمال کنید. یا فرض کنید عکسی دارید که در شرایط نوری نامساعدی گرفته شده است و حالا در بخش‌هایی از تصویر نوردهی بیش از حد و در بخش‌هایی از آن سایه‌های بیش از حد داریم. در این صورت می‌توانید با ماسک کردن خود تصویر (یا با استفاده از ماسکی برای یک Adjustment Layer وجود دارد)، یک گوشه از تصویر را روشن‌تر و گوشه دیگر را تیره‌تر کنید. مثلاً اگر نوردهی تصویرتان با مشکلاتی همراه است، ادجاسمنت “Exposure” به احتمال زیاد برایتان گره‌گشا خواهد بود.

فتومونتاژ:

یکی از برجسته‌ترین کاربردهای انواع Adjustment در فتوشاپ، در طراحی فتومونتاژهاست. درست است که مراحل اولیه ساخت فتومونتاژ (مثل انتخاب سوژه‌ها) با ابزارهای دیگری پیش می‌روند؛ اما وقتی نوبت به هماهنگ کردن رنگ و نور تصاویر (یعنی همان چند تصویری که باهم ترکیب شده‌اند) می‌رسد، هیچ رقیبی نمی‌تواند به پای ادجاسمنت های فتوشاپ برسد. ادجاسمنت های فتوشاپ برای مثال می‌توانید ادجاسمنت‌های Brightness/Contrast یا Curves را روی هر یک از عناصر موجود در فتومونتاژ پیاده کنید تا در نهایت یک خروجی کاملاً طبیعی و یک‌دست داشته باشید.

ترمیم عکس‌های قدیمی:

وقتی قرار است یک عکس قدیمی را ترمیم کنیم، احتمالاً باید سه مرحله را طی کنیم:
  1. ترمیم جاهایی که از بین رفته‌‎اند
  2. اصلاح نور و سایه‌های تصویر
  3. رنگی کردن تصویر
مرحله اول، یعنی ترمیم قسمت‌های از بین رفته و مخدوش‌شده، به کمک ابزارهای روتوش قابل انجام است. اما دو مرحله دیگر هر دو به کمک ادجاسمنت‌ها قابل اجرا به بهترین شکل هستند. معمولاً تصاویری که از سال‌های بسیار دور باقی می‌مانند، نوردهی خوبی ندارند یا نورها و سایه‌ها و کنتراست آنها متعادل نیستند. در این صورت می‌توانیم از تنظیمات نور و رنگ فتوشاپ که مربوط به ادجاسمنت‌های گروه اول هستند (یعنی Brightness/Contrast، Levels، Curves و Exposure) برای متعادل کردن تصویرمان استفاده کنیم. برای رنگی کردن تصویر نیز می‌توانید از ادجاسمنت‌هایی مثل “Hue/saturation” بهره بگیرید.

چگونه می‌توانیم adjustment های فتوشاپ را روی لایه‌ها پیاده کنیم؟

به طور کلی برای اعمال adjustmentهای فتوشاپ روی یک لایه دو روش وجود دارد که در ادامه می‌بینیم.

روش اول: اعمال مستقیم ادجاسمنت

در این روش می‌توانید به مسیر Image> Adjustments بروید و روی ادجاسمنت مد نظرتان کلیک کنید تا پنجره تنظیماتش باز شود. بعد کافیست تنظیمات مد نظرتان را انتخاب کنید و روی OK در آن پنجره کلیک کنید. با این کار این تنظیمات روی لایه مد نظر (لایه‌ای که قبل از اعمال ادجاسمنت آن را در پنل Layers انتخاب کرده بودید) اعمال می‌شود.

روش دوم: ساخت یک لایه ادجاسمنتی

این روش را می‌توان یک روش غیر مستقیم برای اعمال Adjustment  در فتوشاپ دانست. در این روش باید اول لایه‌ای را که می‌خواهید ادجاسمنت را به آن اضافه کنید در پنل Layers انتخاب کنید. بعد به مسیر Layer> New Adjustment Layer بروید و در لیستی که ظاهر می‌شود، ادجاسمنت مورد نظرتان را انتخاب کنید. بعد از OK کردن تنظیمات، یک لایه جدید با نام همان ادجاسمنت ساخته می‌شود.

کدام روش برای اعمال ادجاسمنت های فتوشاپ بهتر است؟

روش دوم، یعنی ساخت یک Adjustment Layer؛ چرا؟ به دو دلیل. اول این که در این روش هیچ تغییری روی خود تصویر اصلی ایجاد نمی‌شود! در عوض یک لایه مجزا ساخته می‌شود که همه تغییرات در آن لایه است. بنابراین تصویر اصلی دست‌نخورده باقی می‌ماند. به این نوع ویرایش‌ها که تصویر اصلی را خراب نمی‌کنند، می‌گوییم “غیر مخرب” (یا Nondestructive). ویرایش غیر مخرب تصاویر، یکی از فاکتورهای حرفه‌ای بودن ادیتور محسوب می‌شود. بنابراین این روش اعمال ادجاسمنت‌ها هم یک روش حرفه‌ای است. اما دلیل دوم برای این که بهتر است از روش لایه‌های ادجاسمنتی استفاده کنید چیست؟ اگر از روش اول یک ادجاسمنت را ایجاد کنید، فقط در همان مرحله می‌توانید تنظیمات این ادجاسمنت را تغییر دهید. وقتی از این مرحله عبور کنید، دیگر نمی‌توانید مثلاً مقادیر اسلایدرهای این ادجاسمنت را تغییر دهید. در این صورت یا باید به عقب برگردید (که باقی تغییرات را هم از بین می‌برد) یا باید دوباره آن ادجاسمنت را روی تصویر پیاده کنید که می‌تواند نتیجه جالبی به همراه نداشته باشد. این در حالی است که اگر از Adjustment layers برای اعمال این تنظیمات استفاده کنید، می‌توانید هر زمان و در هر مرحله‌ای که باشید، تنظیمات همان Adjustment در فتوشاپ را تغییر دهید. چون همانطور که اشاره کردیم در این روش یک لایه جدا و مستقل برای این ادجاسمنت ساخته می‌شود. بنابراین حتی اگر چندین و چند تغییر دیگر هم روی کارتان ایجاد کرده‌اید، می‌توانید به راحتی به سراغ این لایه بروید و تنظیماتش را تغییر دهید.

یادگیری زیر و بم تنظیمات adjustment فتوشاپ با دانشنامه خانه فتوشاپ

دانشنامه خانه فتوشاپ به منظور آموزش مهم‌ترین بخش‌های فتوشاپ برای شما عزیزان آماده شده است. یکی از آموزش‌های این مجموعه نیز آموزش adjustmentهای فتوشاپ است. بنابراین کافیست ادجاسمنت مورد نظرتان را در دانشنامه ما پیدا کرده و روی آن کلیک کنید تا کار با تنظیمات آن ادجاسمنت را یاد بگیرید.

برای یادگیری پروژه محور فتوشاپ، این دوره‌ها را از دست ندهید!

۱۴
۴۹۹,۰۰۰ تومان
۲۱
۳۹۹,۰۰۰ تومان

مجموعه قالب سایت فتوشاپ لایه باز

۵.۰۰ ۱ رای
۳۹۹,۰۰۰ تومان
۷
۳۹۹,۰۰۰ تومان

مجموعه فایل لایه باز سوشال مدیا

۵.۰۰ ۳ رای
۹۹۹,۰۰۰ تومان
۱۸
۹۹۹,۰۰۰ تومان
۱۲
۴۹۹,۰۰۰ تومان
۹
۴۹۹,۰۰۰ تومان
۸
۴۹۹,۰۰۰ تومان

اکشن های کاربردی فتوشاپ

۵.۰۰ ۱ رای
۴۹۹,۰۰۰ تومان
۷
۴۹۹,۰۰۰ تومان